Calcit Kamnik se veseli zgodovinskega naslova!

Včeraj smo spremljali četrto tekmo finala državnega prvenstva v vaterpolu. Nasproti sta si že četrtič stala kamniški Calcit in Tiglav iz Kranja. Kranjčani so na prejšnji domači tekmi znižali vodstvo Calcita na 2:1 in upali na izenačenje na četrti tekmi. A upe Triglavanov so pokopali Kamničani, ki so osvojili tretjo zmago v finalni seriji in se veselili zgodovinskega naslova.

Kamnik je prvič državni vaterpolski prvak. V napeti tekmi, kjer ni manjkalo grobosti, rdečih kartonov in nervoze, so srečnejšo potegnili Kamničani, ki so vodili večji del tekme. Triglav je v zadnjem delu celo povedel, nato oa se je zaiskrilo med Kamničanom Martinom Steletom in Kranjčanom Benjaminom Popovičem. Sodnika sta z izključitvijo brez pravice zamenjave kaznovala le kranjskega vaterpolista in Kamnik je imel do konca tekme igralca več. Z dvema zadetkoma iz najstrožjih kazni je rezultat preobrnil in v Kamniku se veselijo prvega naslova državnih prvakov.

Calcit Kamnik : Triglav 12:11 (2:3, 3:0, 3:4, 4:4)
Strelci:
KAM – Stele 4, K. Novak in Bergant 3, Briški 2.
TRI – Justin 4, M. Gostič 2, Pušavec, Rahne, Lah, Vončina in Paunovič 1.

Kamnik je v skupnih zmagah slavil z 3:1.

FOTO: Waterpolo Calcit Kamnik

 

Aleksander Sokler

Leave a Reply

%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.