Komelj: “Potrebno bo izkoristiti prednosti domačega bazena”

Danes se je v Mariboru odvila tiskovna konferenca pred kvalifikacijami za EP do sedemnajst let. Povzemamo izjavo selektorja Aleša Komelja.

Lahko za začetek selektor malo poveste o reprezentanci, tekmecih in pripravih?

“V Sloveniji smo zdaj zaključili prvenstvo tudi v mlajših kategorijah. Ekipa do sedemnajst let, ki nas bo zastopala na tem turnirju, je v tem koledarskem letu nastopala tudi kot ekipa AVK Branika in je tako odigrala kar nekaj težkih tekem v DP. Pred tem smo imeli tudi štiridnevne priprave prav na tem bazenu Pristan in od tu odšli v Črno goro, kjer smo imeli za  sparing partnerja  močno ekipo Jadran iz Herceg Nove.

Kar se tiče samih nasprotnikov Romunije, Rusije, Avstrije in pa Velike Britanije, sta najbolj zveneča od teh Rusija in Romunija, ki se redno uvrščata na EP. Ostali dve Avstrija in Velike Britanija, sta z nami še najbolj primerljivi. Na EP peljeta prvi dve mesti in bo tako treba v domačem bazenu izkoristiti vse svoje pluse, ki si jih lahko privoščimo in poizkusimo osvojiti tako želeno drugo mesto in se v septembru uvrstiti na EP, ki bo na Malti.

Ekipa je sestavljena iz vseh slovenskih klubov, Kranja, Kamnika, Gorice, Kopra, Ljubljane in Maribora, kar je v tem času že prava redkost. Tako imamo za to reprezentačno akcijo kar pester nabor igralcev.”

Želja je prvo ali drugo mesto, vendar sta tu Rusija in Romunija, se jih da presenetiti?

“Žreb je odločil,  da nismo dobili za nasprotnike najprej lažje in nato težje nasprotnike, ampak glede na zahteve krovne vaterpolske organizacije LEN, ki je zahteval dvojni program, možnost, da si v petek  kot domačini izborimo prosto “kodo”, ki jo ima na voljo vsaka reprezentanca enkrat na turnirju. Romuni bodo tako kot naš najbolj neposreden tekmec imeli v štiriindvajsetih urah tri mi pa dve tekmi. Seveda ne gre tu za nobeno podcenjevanje kogarkoli, kar pomeni, da ne gremo proti Rusiji z belo zastavo ali da bomo z lahkoto igrali proti Avstriji ali Veliki Britaniji. Slednje smo pred zdravstveno krizo z lahkoto premagovali, zdaj pa sta povsem konkurenčni nam. Lahko se zgodi, da bomo na turnirju prvi, lahko pa smo tudi zadnji, vse je odvisno od nas. Seveda je želja da se uvrstimo na EP, kamor vodita prvi dve mesti.”

Kakšen je vaš urnik, s kom začnete?

“V četrtek igramo z Avstrijo, v petek z Romunijo obe tekmi bosta ob 19.30. V soboto ob 19.00 igramo še proti Veliki Britaniji  in v nedeljo ob 11.00 z Rusijo.”

Mlada reprezentanca U-15 je dve leti nazaj že igrala na EP. So ti igralci tudi v tej reprezentanci?

“Tako je. Vsi igralci z izjemo enega, ki ima neko bolezen in ni mogel več sodelovati. Ti igralci so recimo igrali z Španijo in Rusijo in bili takrat z njimi povsem primerljivi. Se je pa v zadnjih dveh letih vse postavilo na glavo tako da so nekatere ekipe imele boljše, druge pa slabše možnosti in je tako težko oceniti kje smo in kako dobri so drugi.”

Ali v tej starostni skupini dominirajo tisti igralci, ki so najboljši tudi v članski konkurenci?

“Več ali manj. Tisti, ki v ta šport največ vlagajo, so vedno v ospredju, mislim predvsem prvih dvanajst članskih ekip v Evropi, katerim sem ostale reprezentance izredno težko približajo. So pa izjeme mlajše ekipe, kjer se na EP lahko uvrsti šestnajst ekip. Definitivno je to borba, saj je osem najboljših ekip težko premagljivih, ker delajo na čisto drugem nivoju kot npr. v Sloveniji.”

Drugo mesto je imperativ, čeprav je težje dosegljiv, pa vendar …

“Kot sem že prej dejal, so vse opcije odprte, mi se nikogar ne bojimo in če hočemo oditi na EP moramo biti najmanj drugi. Ekipi, ki tukaj ne prideta med dve na turnirju, nimata tudi na EP kaj iskati. Tam je sicer neposredno že uvrščenih devet reprezentanc, ki jim teh kvalifikacij sploh ni potrebno igrati. To so ekipe, ki imajo v tem času po pet, šest turnirjev.”

Ste na turnirju v Črni gori igrali tudi z vrstniki?

“Seveda. Tam je bil Jadran iz Herceg Novega. Poglejte, če igralci od tam vedno kotirajo med prve tri na EP, lahko povem, da dokler imamo moč, se lahko z njimi lahko enakovredno kosamo, celo za kakšen gol lahko povedemo. Vendar tekma traja 32 minut za kar je le šest kakovostnih igralcev premalo, za razliko od njih, kjer se lahko najde tudi do štirideset primerljivih igralcev, kar je pa v Sloveniji nemogoče.”

Koliko šteje reprezentaca članov?

“Reprezentranca ima petnajst igralcev, trinajs jih je na tekmi, dva sta v rezervi. Imamo tri vratarje, eden bo v rezervi tako kot še en igralec. Vsekakor nobeden ni tako dober, da ga ne bi morali menjati in nobeden tako slab, da bi ga morali zamenjati. Reprezentanca je kompaktna in če bomo pravi, bomo lahko igrali proti vsakemu, tako tukaj na kvalifikacijah, kot na EP.”

Vaterpolo rabi uspehe, tudi za te starostne skupine?

“Definitivno. Že organizacija takšnega turnirja je težak zalogaj, kot drugo pa rabimo uspehe. Nazadnje smo bili na EP leta 2018, prej pa 6 let nič. Če bi se trend mlajših selekcij nadaljeval, bi lahko v prihodnosti sestavili člansko ekipo, ki je trenutno nimamo. To nam mora biti primarni cilj, da se zopet začnemo uvrščati na članska EP, kjer smo bili tam leta 1999 v Firencah, nato 2003 v Kranju in nazadnje 2006 v Beogradu. Kasneje se na EP nismo več uvrščali.”

Aleksander Sokler

Comments (36)

 1. Wow, marvelous weblog format! How long have you been blogging for?
  you made running a blog look easy. The full look of your web site is great, as well as the content!
  You can see similar here najlepszy sklep

 2. Are You Making The Most You CSGO Opening Case Sites?
  Csgo Cases

 3. Five Killer Quora Answers To Trik Sweet Bonanza trik sweet bonanza [wenatchee.cevadoidx.com]

 4. 15 Surprising Stats About CSGO Skin Case Sites Cs2 Case opening

 5. A Proficient Rant About ADHD Diagnosis Adults http://www.9326527.xyz

 6. 10 Quick Tips About Demo Zeus situs Demo slot Zeus

 7. Spare Car Key Cost: The Ugly Facts About Spare Car Key Cost
  99811760

 8. 5 Spare Key For Car Lessons From Professionals http://www.99811760.xyz

 9. 20 Up-And-Comers To Follow In The Which CSGO Case
  Is The Most Profitable Industry case opening

 10. The Most Significant Issue With Mesothelioma Asbestos Lung Cancer, And
  How You Can Fix It 0270469

 11. 10 Misconceptions That Your Boss May Have About How Many
  Cases Are There In CSGO How Many Cases Are There In CSGO
  cs2 Cases

 12. How To Prequalify A Buyer When You Sell The Home “By Owner” 프라그마틱 슬롯 하는법

 13. Never Play Bacarrat Alone 프라그마틱 추천

 14. The Ultimate Glossary Of Terms About Drip Coffee Machine
  3222914.xyz

 15. Credit Card Debt Solutions – Why Debt Relief Programs
  In Fact A Good Option 청년 전세 대출

 16. Advanced Seo Secrets And Prepare An Instant Avalanche Of Free Targeted Prospects 구글SEO

 17. How To Offer The Gift Of Personalized 11.5 Gram Clay
  Poker Chips 다바오 교도소 호주 선교사 (http://godgiven.nu/cgi-bin/refsweep.cgi?url=https://kingranks.com/author/butanesailor51-564420/)

 18. 10 Healthy How To Get A Diagnosis For ADHD Habits http://www.9326527.xyz

 19. The Biggest Sources Of Inspiration Of Need Spare Car Key 99811760

 20. 10 Things You Learned In Kindergarden Which Will Aid You In Obtaining Anxiety Disorders
  5097533.xyz

 21. What Is Slot Demo Gratis? History Of Slot Demo Gratis In 10 Milestones demo slot mahjong ways
  1 (Tammy)

 22. Traffic Generation – A Nightmare To Master Folks!
  seo 백링크

 23. How To Obtain An Seo Job 검색엔진최적화 업체

 24. Free Video Slot Games 101 에볼루션 도메인 – r.Ess.Aleoklop.Atarget=\”_Blank\” hrefmailto

 25. How Perform Heads Up Poker And Win 다바오 회원가입 하는법

 26. Origins Within The Va Loan Program 햇살론 대출

 27. How To Save Money With Cash Advance Lenders 보증금 대출

 28. Get The Best Motorbike Loan From My Favorite Bank
  Or Loan Company 다바오 시장

 29. Personal Car Loans-Own The Ideal Car 개인회생 대출

 30. How To Take A Debit Card Payment Online 무직자 3000만원 대출 (luennemann.org)

 31. Debt Loans – Here’s How To Get Money To Eliminate Debt 다바오 머니상 주소

 32. Casino Poker Chips – Typical Problems 에볼루션 배팅 취소

 33. A Look Into Small Sectional Sofa’s Secrets Of Small Sectional Sofa 4452346.xyz

Leave a Reply

%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.