Slovenski vaterpolisti na prvi tekmi povsem nadigrali Avstrijske vrstnike!

Slovenija : Avstrija 28 : 7 (8 : 0, 7 : 1, 11 : 3, 2 : 3)

Začele so se težko pričakovane kvalifikacije za EP.  Na prvi tekmi je Romunija je suvereno premagala Veliko Britanijo kar z 18 : 6.

Sledila je tekma med Slovenijo in Avstrijo. Za Avstrijce, za katere večinoma igrajo naturalizirani igralci, so bili za naše igralce sicer neznanka.

Po začetni pridobljeni žogi, smo na igrišču kmalu pokazali, kdo je gospodar. V obrambi nismo nasprotnika pustili bližje kot na pet metrov in hkrati z nekaj protinapadi že po prvi četrtini ušli na neulovljivo razliko osmih golov. Podobna zgodba se je nadaljevali tudi v drugi četrtini. Redke priložnosti, ki so se ponudile Avstrijcem je z nekaj odličnimi obrambami ustavil Nejc Osel. Ko je na polovici druge četrine Fičur dosegel že enajsti gol, je Komelj zamenjal kar tri igralce. Po lepem preigravanju je prvi gol za goste dosegel Ibrisimovic šele v drugi polovici druge četrtine, ki se je končala z rezultatom kar 15 : 1. Do polčasa so si Avstrijci prislužili kar enajst izključitev, naši le pet.

Nadaljevanje tekme se je odvijalo v podobnem slogu in ko je bilo na semaforju že 24 : 4, je Komelj odpočil ključne igralce pred jutrišnjo odločilno temo proti Romunom. Priložnost je dobil tudi danes drugi vratar Lončarevič . Zadnjo četrtino so Avstrijci celo uspeli dobiti.

Pohvalite velja številne navijače, ki so kljub visokemu vodstvu Slovenije, glasno spodbujali igralce vse do zadnjega žvižga, seveda ob podpori Avsenikove Golice.

Lah 7, Čanč 5, Fičur, Paunovič, Cerar in Kačič 3, Čarni 2, Zupanc in Rajlič 1; Ibrisimovic 3, Lanegle 2, Berger in Lekic 1.

Jutri sledi verjetno odločilna tekma proti Romunom, tudi ob 19.30.

foto: Aleksander Sokler

Aleksander Sokler

Leave a Reply

%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.