Na vaterpolski tržnici je še vedno pestro

Tudi v zadnjih tednih pred olimpijskimi igrami je še vedno aktivna poletna tržnica. Luka Lončar se iz Juga seli k zmagovalcu lige prvakov Pro Reccu, Elvis Fatović pa bo od sedaj naprej vodil Barceloneto. V matični klub beograjski Partizan se vrača Milan Aleksić. V Evropi bosta v prihodnji sezoni igrali zvezdnici ženskega vaterpola Asleigh Johnson in Maggie Steffens.

Lončar v Genovo prihaja po šestih letih, ki jih je prebil v Dubrovniku. Z Jugom je osvojil številne domače naslove, leta 2016 pa se je z dubrovniškim moštvom zavihtel tudi na evropski klubski prestol. Za 33-letnika bo to druga epizoda v Italiji, saj je pred leti branil tudi barve Brescie.

50-letni hrvaški strokovnjak Elvis Fatović je že pred časom napovedal, da se po OI v Tokiu poslavlja z mesta selektorja avstralske izbrane vrste. Hitro pa je našel nov izziv, saj bo sedel na klop aktualnih španskih prvakov. Z Barceloneto je sklenil triletno pogodbo.

Srbski reprezentant Milan Aleksić se je vrnil v Partizan, kjer je igral pred odhodom v tujino. Za klub z Banjice naj bi kmalu podpisali še Nemanja Vico, Dimitrije Risticević,  Alex Bowen, Petar Velkić in Filip Radojević, ni pa izključen še kakšen nov prihod.

Prvo ime v vratih izbrane vrste ZDA v zadnjih letih Asleigh Johnson bo kariero nadaljevala pri grškem Ethnikosu. Johnsonova se ponovno vrača v Evropo, kjer je pred tem že nastopala za Vouliagmeni in Orizzonte, Američanka je bila tudi MVP zadnjega SP leta 2019.

V Sabadell pa ponovno, po sezoni 2018/19, prihaja njena rojakinja in ena najboljših vaterpolistk zadnjih let Maggie Steffens. Kapetanka ameriške reprezentance se prav tako vrača na staro celino, kjer je igrala tudi za madžarski UVSE. Steffensova je bila najboljša strelka obeh zadnjih olimpijskih turnirjev, z reprezentanco pa je osvojila že več kot 20 zlatih kolajn na velikih tekmovanjih. Na tem seznamu najdemo dva olimpijska naslova in tri svetovne.

FOTO: Maggie Steffens/FB

Jaka Mikoletič

Leave a Reply

%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.