Vaterpolo zopet odločal o zmagovalcu 12. kvadratlona Kamnik

Športna zveza občine Kamnik je že dvanajsto leto organizirala kamniško športno posebnost Kvadratlon. Letos se je tekmovanja udeležilo optimalno število ekip za izpeljavo tekmovanja v enem dnevu – osem. Po koncu napornega 12 urnega maratonskega tekmovanja je prvo mesto osvojila ekipa Cico team, druga je bila ekipa Polomljena rebra in tretji Sončki.

Že dvanajsto leto je Športna zveza občine Kamnik v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport Kamnik, Odbojkarskim klubom Kamnik, Vaterpolskim društvom Kamnik in Občino Kamnik organizirala kamniški Kvadratlon. Tovrstno tekmovanje je edinstveno v Sloveniji, cilj organizatorjev pa je predvsem druženje udeležencev  z igranjem atraktivnih poletnih športov. Ekipe se tako na igriščih in Bazenu pod Skalo merijo v ekipnih poletnih športih: nogometu na mivki, košarki 3na3, odbojki na mivki in malem vaterpolu. Ekipo sestavlja pet igralcev, ki morajo nastopiti v vseh štirih športih, brez dodatnih menjav.  Letošnjega vročega tekmovanja se je udeležilo osem ekip, Sončki, Cico team, Babe, Polomljena rama, Kombi rent Kamnik, Železni team, Drobižki in Indijanci.  Osem ekip se je  izkazalo za optimalno število za izpeljavo tekmovanja v enem dnevu, kljub temu pa so pri organizatorju prepričani, da bi lahko sprejeli vsaj še štiri ekipe, še posebno zato, ker so letos manjkale nekatere redne udeleženke tega dogodka. Tekmovalo se je po sistemu dvojne eliminacije.

Dogodek se je začel z igranjem košarke, kjer so se v finalu pomerili igralci ekipe Cico team in letos prvič prisotne ekipe Košarkarskega kluba Calcit Kamnik – Polomljena rama. V napeti končni in kanonadi trojk na obeh straneh so bili z 21:19 boljši slednji. Tretji so bili Sončki. Pri košarki pa je vse prisotne navdušila z igro Ela Mičunović. V odbojki na mivki so prišli do izraza bivši in tudi še aktivni odbojkarji, predvsem Klemen Hribar. Tretje mesto so osvojile Babe, v finalu pa sta se pomerili ekipi Cico team in Železni team. Boljša je bila prva, ki je po dveh panogah prevzela tudi vodstvo. Le tega pa so okrepili tudi z zmago v nogometu na mivki, kjer je ekipa Cico team, letos okrepljena s Slobodanom Vukom, premagala presenetljive finaliste, košarkarje iz ekipe Polomljena rama. Tretja je bila ekipa Železni team. Tako je o končnem vrstnem redu zopet odločala zadnja disciplina, vaterpolo. Po pričakovanju ekipi Cico team (sedmi) in Polomljena rama (peti) tokrat nista krojila vrha. Tretje mesto je osvojila ekipa Drobižkov z Daretom Homarjem. V finalu pa sta se pomerili ekipi Indijancev, tudi z Emilom Tahirovičem, nekdanjim vrhunskim plavalcem v prsnem slogu in novopečenima državnima prvakoma v vaterpolu Žurbijem in Briškijem ter ekipa Babe, ki je po strinjanju ostalih ekip dodala ekipi še dva nova igralca. Zmage so se veseli Indijanci.

Končni vrstni red 12. Kvadratlona je bil tako: 1. mesto Cico team -30 točk (Dalibor Crnoja, Klemen Hribar, Franci Kramar, Gašper Pibernik in Slobodan Vuk), 2. mesto Polomljena rama – 27 točk (Nejc Ščulja, Luka Trojanšek, Andraž Komatar, Jakob Jančar in Gregor Poljanšek), 3. mesto Sončki – 20 točk (Timi Ostrež, Anej Ostrež, Gal Pivec, Mark Primožič in Blaž Kos), 4. mesto Indijanci – 19 točk, 5. mesto Železni team – 18 točk, 6. mesto Drobižki in Babe 14 točk in 8. mesto Kombi rent Kamnik – 10 točk. Na koncu je predsednik Športne zveze občine Kamnik Robert Prosen podelil še nagrado najboljšemu posamezniku na 12. Kvadratlonu. Z izjemnimi predstavami predvsem v košarki, odbojki na mivki in tudi nogometu na  mivki je to postal Dalibor Crnoja iz ekipe Cico team.

Za ŠZ Kamnik

Cico1.

Aleksander Sokler

Leave a Reply

%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.