Damir Burić končuje igralsko kariero

Hrvaški branilec je zadnja leta kariere preživel pri istanbulski Enki, vrhunec njegove kariere pa zagotovo predstavlja olimpijsko zlato, ki ga je s Hrvaško osvojil v Londonu.

Burić je s Hrvaško reprezentanco osvajal zlate kolajne tudi na SP in EP. Nastopil je denimo tudi na evropskem prvenstvu leta 2003 v Kranju, ko se je s Hrvaško veselil srebra. Na klubskem nivoju je branil barve reškega Primorja, zagrebške Mladosti, Pro Recca, s katerim je dvakrat osvojil ligo prvakov, in Radničkega iz Kragujevca. S hrvaškima kluboma je osvajal tudi domače lovorike. Letos je, zadnjo sezono v karieri, v Turčiji sklenil z dvojno krono.

Nastopil je na štirih olimpijadah, na zadnjih dveh (London in Rio) pa osvojil tudi kolajni.  Z zlatom se je na svetovnem prvenstvu okitil leta 2007 v Avstraliji, na evropski prestol pa se je povzpel tri leta kasneje, pred domačimi navijači v Zagrebu.

Za spletno stran zveze je vaterpolist, ki je igral na poziciji “beka”, dejal: “Nobenega dela svoje kariere ne obžalujem in za to niti ne obstaja razlog. Delal sem, treniral in igral tisto, kar imam rad, in mislim, da sem bil v tem dober. Dosegel sem veliko več, kot sem si lahko predstavljal kot otrok, ki je leta 1997 iz Pulja odšel na Reko.”

 

FOTO: tportal.hr

Jaka Mikoletič

Comments (6397)