Vaterpolistke ZDA iz vseh olimpijskih iger z medaljo

Glavni trener ameriške olimpijske vaterpolske ekipe Adam Krikorian je predstavil trinajst vaterpolistk, ki bodo nastopale na Japonskem. Sicer bo dokončen seznam znan naknadno.

Na seznamu dvakratih olimpijskih in trikratnih svetovnih prvakin je osem povratnic z olimpijskih iger v Riu in dve povratnici z olimpijskih iger v Londonu. Dvakratni olimpijski prvakinji Maggie Steffens (kapetanka), ki trenutno velja za najboljšo vaterpolistko na svetu in Melissa Seidemann sta jedro moštva. V ekipi bo predvidoma tudi pet novink.

Vaterpolistke ZDA veljajo za prve favoritinje na turnirju. So tudi aktualne olimpijske prvakinje. Držijo rekord neporaženosti s kar 69 zaporednimi zmagami, predvsem v sezoni 2019, kjer so dosegle neverjetnih 39 zmag.

Ekipa ZDA je tudi edina, ki je na vseh olimpijskih igrah osvojila medaljo. Dvakrat so osvojile zlato (2012 in 2016), dvakrat srebro (2000 in 2008) in enkrat bronasto (2004).

Moštvo sestavljajo: Ashleigh Johnson, Maddie Musselman, Melissa Seidemann, Rachel Fattal, Paige Hauschild, Maggie Steffens, Stephania Haralabidis, Jamie Neushul, Aria Fischer, Kaleigh Gilchrist, Makenzie Fischer, Alys Williams in Amanda Longan.

foto: Jonathan Moore/ USA Water Polo

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.