Joković se vrača v Jug

Maro Joković se vrača v matični Jug iz Dubrovnika. Po tem, ko je lani pri Brescii osvojil italijansko ligo in bron v ligi prvakov, se je odločil, da je čas za povratek v domovino.

Večino svoje kariere je 34-letnik igral za dubrovniški klub (2004 – 2013, 2015 – 2019). Z Jugom je osvojil dve ligi prvakov (2006 in 2016), 13 hrvaških prvenstev, štiri hrvaške pokale in še mnoge druge lovorike. Na svojem kontu ima skupno tri evropske klubske naslove. To mu je uspelo še s Pro Reccom v sezoni 2014/15. Poleg treh omenjenih moštev je sezono preživel tudi pri Olympiacosu.

Z reprezentanco je osvojil 20 kolajn, med njimi olimpijsko zlato leta 2012 v Londonu in srebro v Riu leta 2016. Ima tudi dve zlati medalji s svetovnih prvenstev (2007 in 2017) ter zlato na domačem evropskem prvenstvu leta 2010.

Levoroki vaterpolist bo v Tokiu nastopil že na svojih četrtih olimpijskih igrah..

Pred Jokovičem sta v Jug prispela dva Grka Konstantinos Kakaris in Stylianos Argyropoulos, ki sta se v Dubrovnik preselila iz Olympiacosa. Kar nekaj igralcev pa je Jug tudi zapustilo. Luka Lončar se seli v Pro Recco, Daniil Merkulov je okrepil Ferencvaros, Paulo Obradović pa odhaja v Turčijo k Enki iz Istanbula. Kapetan Xavi Garcia se bo po olimpijskih igrah upokojil.

FOTO: VK Jug AO/FB

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.