Avstralke in Kanadčanke v boj za medalje

Ženski reprezentanci Kanade in Avstralije zagotovo na OI ne prihajata zgolj pod sloganom “važno je sodelovati”. Avstralke kot prve olimpijske prvakinje v zgodovini bodo zagotovo trn v peti vsakih nasprotnic, tudi kanadski ženski vaterpolo pa je v vzponu, saj so Kanadčanke na zadnjem SP v Gwangjuju zasedle deveto mesto, bile pa so blizu presenečenja proti reprezentancama Madžarske in Nizozemske, s katerima so izgubile zgolj za zadetek.

Avstralke so na zadnjem olimpijskem turnirju zasedle šesto mesto, Kanadčank pa v Riu, ko je na ženskem delu turnirja nastopalo osem moštev, ni bilo.

Postava Avstralije: Lea Yanitsas, Abby Andrews, Hannah Buckling, Elle Armit, Keesja Gofers, Bronwen Knox, Rowena Webster, Bronte Halligan, Zoe Arancini, Matilda Kearns, Lena Mihailović, Amy Ridge, Gabriella Palm. Selektor: Predrag Mihailović.

Kapetanka Rowena Webster bo za “Aussie stingers” nastopila že na tretjih OI, gre pa zagotovo za eno najboljših igralk zasedbe z dežele tam spodaj.

Postava Kanade: Claire Wright, Joelle Bekhazi, Axelle Crevier, Emma Wright, Monika Eggens, Kelly McKee, Gurpreet Sohi, Elyse Lemay-Lavoie, Hayley McKelvey, Kyra Christmas, Paul Kindred, Shae Fournier, Clara Vulpisi. Selektor: David Paradelo.

Tudi glavno orožje Kanade je njihova kapetanka, Monika Eggens.

FOTO: Water Polo Australia/FB

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.