Filipović: Idelano bi bilo, da se ta generacija poslovi v Tokiju z zlatom

V največji hali glavnega medijskega centra v Tokiju, se je odvila novinarska konferenca z izbrano vrsto Srbije. Predstavnik selekcije je bil kapetan Filipović, ki je izpostavil, da bi bilo lepo, če bi ponovili uspeh iz Ria.

Zavedam se, da smo takrat imeli velik pritisk kot glavni favoriti za zlato. Zdaj, ko se poslavljamo, bi bilo idealno, da ta uspeh ponovimo. Takrat se je vse izšlo po pričakovanjih. Vemo pa tudi, kako se je vse skupaj v Riu začelo, kjer smo sami sebi grenili življenje do četrfinala. Želel bi si, da se vse skupaj ponovi, vendar se zavedam, da se v športu to redko dogaja.

Kot je še dejal Filipović, se zaveda, da je to zadnja priložnost te generacije.

Večina nas bo po tem turnirju zaključila reprezentačno pot in vsi bomo zaradi tega v bazenu pustili srce in dali vse od sebe. V Tokiju je še večja konkurenca, tako da nam ne bo lahko odigrati zadnjih osem tekem. Želim si, da bi bila vsak sekunda vredna, nimamo kaj izgubiti.

Ko gre za začetni dvoboj proti Španiji, ki v zadnjem času dobivala nekaj pomembnih tekem, je Filipović poudaril, da jim ta tekma ne predstavlja nočne more.

O Špancih je veliko zgodb. So odlična generacija z impresivnimi rezultati v zadnjih letih, vendar niso še nič osvojili, je pa to generacija, ki prihaja. Z njimi smo imeli nekaj tekem, ki bi jih lahko obrnili, a to je za nas nepomembna preteklost. Smo pripravljeni in videli bomo koliko.

Foto: oks.org.rs

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.