Igralci z največ nastopi in gostitelji, ki so osvojili medalje

Igralci z največ nastopi

Na petih olimpijskih igrah je nastopilo 13 različnih vaterpolistov. Štirje igralci so iz Španije, trije iz Madžarske, dva iz Italije in iz Grčije, in eden iz Velike Britanije, Hrvaške in ZDA. Manuel Estiarte je prvi in ​​edini vaterpolist (tako med moškimi kot med med ženskami), ki je nastopil v vaterpolu na šestih različnih olimpijskih igrah. Jesus Rolan je prvi vratar v vaterpolu (tako med moškimi kot med med ženskami), ki je nastopil na petih različnih olimpijskih igrah. Tony Azevedo je prvi neevropski vaterpolist, ki je nastopil na petih olimpijskih igrah. George Mavrotas in Georgios Afroudakis sta edina petkratna olimpijca, ki nista osvojila nobene medalje.

Gostitelji z osvojenimi medaljami

Le štiri države gostiteljice olimpijskih iger so osvojile zlato olimpijsko medaljo v moškem vaterpolu. Velika Britanija je osvojila zlato olimpijsko medaljo v moškem vaterpolu, ko je gostila olimpijske igre leta 1908, Francija leta 1924 na olimpijskih igrah v Parizu, Italija je kot gostiteljica olimpijskih iger v Italiji osvojila zlato leta 1960 v Rimu. Zadnja država, ki je osvojila zlato olimpijsko medaljo je bila Sovjetska zveza leta 1980 na olimpijskih igrah v Moskvi.

Vir: total-waterpolo

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.