Nastopi ženskih ekip na olimpijskih igrah

Na olimpijskih igrah je v ženskem vaterpolu sodelovalo trinajst različnih držav. ZDA, Avstralija in Rusija so nastopile na vseh petih turnirjih.

Največ  nastopov brez medalje

Rusija ima največ nastopov brez osvojenega naslova, medtem ko ima Madžarska največ nastopov, ne da bi kdaj osvojila medaljo.

Najmanj nastopov in osvojitev naslova

Nizozemska je v ženskem vaterpolu sodelovala le na dveh olimpijskih igrah, leta 2000 in 2008. Zlato olimpijsko medaljo so osvojile leta 2008, ko so v finalu z 9 : 8 premagale ZDA.

Najmanj nastopov

Velika Britanija (2012) in Brazilija (2016) sta sodelovali samo na enem turnirju, ker sta bili gostiteljici olimpijskih iger, tako kot zdaj Japonska.

Najdaljše obdobje med zaporednimi nastopi

Nizozemska je med zaporednimi nastopi  imela osem let razlike. Prvič so nastopili leta 2000, zadnjič leta 2008. Nizozemska je letos v Tokiu ponovno zraven.

Nastopi igralk

Na štirih olimpijskih igrah so se v vaterpolu žensk pomerile štiri vaterpolistke. Heather Petri (ZDA), Sofia Konukh (Rusija) in Brenda Villa (ZDA) so tekmovale na olimpijskih igrah v letih 2000, 2004, 2008 in 2012. Tania Di Mario (Italija) je tudi štirikratna olimpijka, vendar je nastopila leta 2004, 2008, 2012 in 2016.

Gostitelji

Med gosti olimpijskih iger je na olimpijskih igrah v ženskem vaterpolu zmagala le Avstralija. To so dosegli v Sydneyju leta 2000.

Najslabša ekipa kot gostiteljica

Velika Britanija in Brazilija sta končali na zadnjem 8. mestu kot gostiteljici olimpijskih iger v letih 2012 in 2016.

Vir: total-waterpolo

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.