Za zaključek skupinskega dela so se pomerile zadnje uvrščene ekipe in s tem tudi že zaključile olimpijski turnir

Japonska je bila na zadnji tekmi boljša od Južne Afrike in tako zaključila turnir v skupini A z zmago, prvo za gostitelja v 37 letih. To je bila tudi najboljša tekma Južne Afrike. Na zadnji tekmi “skupine smrti”, skupine B, je Avstralija premagala Kazahstan z 15 : 7, ki sta jo sicer začinila dva rdeča kartona.

Skupina A: Japonska : Južna Afrika 24 : 9

Japonska in Južna Afrika sta v prvi četrtini igrali izenačeno, kasneje je Japonska ušla in zmagala s 24 : 9. Tekma ni razočarala številnih predvsem domačih navijačev, na tribunah sta se skupaj zabavali Južnoafričanka in Japonka … Za obe ekipi je bila tekma hkrati tudi olajšanje po napornem turnirju, saj sta obe selekciji že pred tem vedeli, da bosta izpadli.

Japonska je bila sicer pravo odkritje turnirja, saj je proti ZDA izugubila zgolj za dva gola, proti najvišji rangirani madžarski ekipi za štiri, proti vse boljšim Grkom zgolj za gol in osem za svetovnimi prvaki Italijani. Japonci so pomankljivost v višini nadoknadili s hitrostjo, triki in odličnim rokovanjem z žogo in s tem pokazali, kako lahko parirajo tudi močnejšim reprezentancam.

Skupina B: Avstralija : Kazakhstan 15 : 7

Elvis Fatovic (AVS) – Zadnja tekma kot glavni trener Aussie Sharks

Zame in za moštvo je bilo zadnje dni kar precej čustveno, za ta čas sem jim še posebej hvaležen. Zadnjih osem let in pol je bilo zame selektorstvo privilegij, tako v dobrem kot v slabem. Dosegli smo velike stvari (srebrna medalja za svetovni pokal leta 2018), ali je bila na tem turnirju slika realna pa ne znam povedati. Je pa to eno najboljših poglavij v mojem življenju v vlogi igralca in trenerja, ki se s tem turnirjem zaključuje. V Avstraliji se bom vedno počutil tako, kot da sem tukaj doma.

Alexey Shmider (KAZ) – Strelec gola

Bilo je čudno igrati brez gledalcev in navijačev. Za ta turnir smo se intenzivno pripravljali, vendar nam je Covid priprave otežil kot še nikoli. S to predstavo nismo zadovoljni. Lahko bi igrali bolje, ampak tako je. Prihodnje leto igramo na azijskih igrah in ta čas bomo izkoristili za pripravo in obrambo naslova, kar je za nas najpomembnejši cilj.

Vir: Fina

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.