Madžarke na OI do prve olimpijske medalje, bronaste!

Madžarke vaterpolistke so osvojile bronasto olimpijsko medaljo, ki je za njih sploh prva, potem ko so tesno premagale ROC. Madžarke so se Rusinjam maščevale za poraz v borbi za bron pred petimi leti v Riu. Selektor Attila Biro je tako po treh zaporednih četrtih mestih s svojimi varovankami le prišel do bronaste medalje na OI.

Prva četrtina se je končala neodločeno. Madžarka Natasa Rybanska je ekipo povedla v vodstvo, vendar sta zadetka Nadežde Glyzina in Elvine Karimove pripeljali ROC v vodstvo. Z izjemnim strelom iz 6 metrov je Rita Keszthelyi izenačila.

V drugem delu smo videli številne zadetke in rezultat ob polčasu je bil 7 : 5 v korist Madžark. V drugem polčasu so Rusinje naredile preobrat in so v zadnjo četrtino odšle z minimalno prednostjo.

Zadnjo četrtino so Madžarke dobile kar s 4 : 1. Ob zaključku tekme, ko so imele Rusinje možnost za izenačenja, je  Madžarska vaterpolistka Alda Magyari postala junakinja tekme potem, ko je najprej ubranila strel Nadežde Glyzine, nato pa je vrgla žogo iz 25 metrov na prazna vrata, ki jih je že prej izpraznila Anna Karnaukh.

Madžarke so tako osvojile bron!

Za 3 mesto

Madžarska : ROC 11 : 9 (2 : 2, 5 : 3, 0 : 3, 4 : 1)

Madžarska: E. Gangl, D. Szilagyi, G. Szucs 1, G. Gurisatti 1, V. Valyi 3, R. Parkes, A. Illes 1, R. Keszthelyi 2, D. Leimeter, A. Gyongyossy, N. Rybanska 1, K. Garda 1, A. Magyari 1. Selektor: Attila Biro
ROC: E. Golovina, M. Bersneva, E. Prokofyeva 2, E. Karimova 1, N. Glyzina 2, V. Vakhitova, A. Serzhantova 1, A. Simanovich 2, A. Timofeeva 1, E. Soboleva, E. Ivanova, A. Fedotova, A. Karnuakh. Selektor: Alexandr Gaidukov

Goli z igralko več: Madžarska 6/11, ROC 4/11. Petmetrovke: Madžarska 1/1, ROC 0/11

Foto Marcel ter Bals/Orange Pictures

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.