“Cilj je dvojna krona”

Pred začetkom nove sezone smo se pogovarjali z mladim kranjskim vaterpolistom Jašo Lahom, ki zadnja tri leta redno nastopa za člansko moštvo Triglava. Gre za aktualnega kapetana kadetske reprezentance Slovenije, ki je z isto generacijo pred dvema letoma sodeloval tudi na EP U15, že leto prej pa je bil med najmlajšimi vabljenimi na priprave mladinske reprezentance.

Datum rojstva: 25. 1. 2004
Klub: AVK Triglav Kranj
Pozicija: Levo krilo

Kdo te je navdušil za vaterpolo?

Nad vaterpolom sem se navdušil tako, da sem ga spremljal na televiziji. Sicer sem nekaj časa treniral tudi hokej, a na koncu sem se rajši odločil za ta šport.

Kdaj si začel trenirati?

Z vaterpolom sem se začel ukvarjati v četrtem razredu osnovne šole, ko sem se pridružil mlajšim selekcijam kranjskega Triglava.

Kakšni so tvoji cilji v prihajajoči sezoni?

V  novi sezoni si s članskim moštvom želim osvojiti tako pokal kot državno prvenstvo Slovenije, hkrati pa dobro nastopati tudi še v mlajših starostnih kategorijah, saj bom dve sezoni še vedno mladinec.

Pa cilji nasploh …

Želim si postati čim boljši in še nadgraditi svoje vaterpolsko znanje. Mislim, da imam v svojem klubu odlične pogoje za razvoj in da lahko le še napredujem.

Kdo je tvoj vzornik in zakaj?

Nimam nekega vzornika, ki bi ga posebej izpostavljal. Sam rad predvsem spremljam najboljše svetovne vaterpoliste in njihova srečanja, ter poizkušam iz tega potegniti čim več.

Kaj ti v življenju pomeni vaterpolo?

Vaterpolo mi pomeni veliko. Šport mi veliko pomeni in zato si tu zadajam visoke cilje, ki si jih nato želim tudi uresničiti.

FOTO: Tit Košir/AVK Triglav Kranj

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.