Hagen Stamm se je poslovil od selektorskega stolčka Nemške selekcije

Od selektorskega mesta se je poslovil eden izmed največjih akterjev nemškega vaterpola. 61. letni Hagen Stamm, nekdaj odlični vaterpolist in nato tudi trener ne bo več selektor nemške reprezentance.

Hagen Stamm je več desetletij oblikoval nemški vaterpolo. Najprej kot igralec, nato kot trener. Od leta 2000 do 2012 in nazadnje od leta 2016 do 2021 je 61-letnik opravljal funkcijo trenerja državne reprezentance. Pod njegovim vodstvom je ekipi DSV uspelo dohiteti najboljše ekipe v vaterpolu na svetu.

“V vaterpolu se ne bom nikoli izgubil. Vaterpolo je moje življenje,” je spomladi dejal Stamm. Že takrat je bilo jasno, da se bo poleti umaknil z mesta selektorja nemške reprezentance, da bi več časa namenil družini, družbi in delu predsednika rekordnih prvakov Wasserfreunde Spandau 04.

Včeraj, 31. avgusta, pa je javnost šokirala novica, da je za Stamma njegov zadnji dan za Nemško plavalno zvezo (DSV) in da se poslavlja od aktivnega dela.

Ob tej priložnosti se je predsednik DSV Marco Troll še enkrat poklonil Stammovi dolgoletni zavezi: “Hvaležni smo Hagenu Stammu za vse, kar je naredil za nemški vaterpolo. Kot igralec je leta 1984 osvojil olimpijski bron, bil dvakrat evropski prvak in enkrat tretji v svetovnem pokalu in bil vedno vzor v bazenu in ob njem. Kasneje je kot državni trener te vrednote prenesel na naslednjo generacijo. Bil je učitelj, katerega pozitivni vpliv se bo čutil tudi po tem, ko je zapustil DSV.”

Stamm je bil mednarodno priznan specialist za vaterpolo. Njegov naslednik na mestu selektorja državne reprezentance Nemčije bo Petar Porobić, ki je tudi Stammov najljubši kandidat. Z njim bi se moral nadaljevati pozitivni trend v zadnjih nekaj letih nemškega vaterpola.

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.