Hrvaška in Španija sta se v četrtfinalu v Pragi pridružili Črni gori in Madžarski

Črna gora je premagala aktualnega prvaka in se uvrstila v četrtfinale,  Madžarska si je zagotovila prvo mesto v skupini C. 

4. tekmovalni dan

Črna gora je z zadnjim zadetkom (9 : 8) premagala aktualne prvake Grčijo in si zagotovila 1. mesto v skupini D in s tem nastop v četrtfinalu. Italijani in Rusi so prikazali odlično igro, ki se je končala brez zmagovalca – 9 : 9.

Poleg Črne gore si je nastop v četrtfinalu dan pred koncem skupinskega dela zagotovila tudi Madžarska. Madžari so bili boljši od Nemčije (12 :  5).

V skupini B je Srbija premagala ZDA s 14 : 9. Tega rezultata so najbolj veseli Španci, ki bodo verjetno končali na prvem mestu v skupini.

Hrvaška in Rusija se bosta jutri borili za prvo mesto v skupini A.

Južna Afrika in Brazilija sta si danes priborili  prve točke.

4. dan, rezultati – skupina A: Italija – Rusija 9 :  9, Hrvaška – Uzbekistan 31 : 1, skupina B : Španija – Slovaška 15 : 5, Srbija – ZDA 14 : 9, skupina C: Brazilija – Egipt 9 : 8, Madžarska – Nemčija 12 : 5, skupina D : Grčija – Črna gora 8 : 9, Kazahstan – Južna Afrika 8 : 10.

Peti tekmovalni dan

Hrvaška in Španija sta dopolnili seznam četrtfinalistov na svetovnem prvenstvu za moške do 20 let v Pragi.

Danes si je Hrvaška zagotovila 1. mesto v skupini A, Španija je bila po pričakovanjih prva v skupini B. Ekipi sta se pridružili Madžarski in Črni gori, ki sta si včeraj v svojih skupinah zagotovili najvišja mesta.

Ekipe, ki so v svojih skupinah zasedle 2. in 3. mesto, se bodo jutri pomerile v končnici.

Peti tekmovalni dan v Plavalnem kompleksu Podoli je odprlo srečanje med Hrvaško in Rusijo. Hrvati so potrebovali točko, da bi ostali na prvem mestu, Rusi bi za vrh potrebovali zmago. Tekma se je hitro spremenila v enostranski promet za Hrvaško, ki je z zmago potrdila 1. mesto (13 : 5). V zadnji tekmi te skupine je Italija premagala Argentino in po točkah dohitela Ruse. V skladu s pravilnikom o neodločenem izidu v primeru enakih točk in ob tem da sta se ekipi razšli neodločeno, se upoštevajo rezultati proti najvišje uvrščeni ekipi – Hrvaški. Italija je tako osvojila 2. mesto in bo v končnici igrala proti Južni Afriki, Rusija pa bo imela zahtevno nalogo, saj se bo pomerila z aktualnimi prvaki Grki.

Španija in Srbija sta končali na vrhu skupine B s po sedmimi točkami. Obe ekipi sta danes zabeležili lahki zmagi (Srbija – Slovaška 15 : 0 in Španija – Češka 18 :  4). Njuno srečanje se je končalo z neodločenim izidom (6 : 6), zato so bili rezultati proti 3. uvrščeni ekipi (ZDA) tako odločilni. Španija je premagala ZDA 20 : 10. Srbija proti Američanom ni bila tako prepričljiva (14 :  9) in bo morala četrtfinale iskati proti Braziliji.

Madžarska je v zadnji tekmi skupine D premagala Egipt (22 : 3), Črna gora je z lahkoto premagala Kazahstan (13 :  2)

Rezultati in tekme

5. dan, rezultati – skupina A : Rusija – Hrvaška 5 : 13, Argentina – Italija 8 : 15, skupina B: Slovaška – Srbija 0 : 15, Češka – Španija 4 : 18, skupina C : Egipt – Madžarska 3 : 22, Skupina D: Črna gora – Kazahstan 13 : 2.

Za razvrstitev (2. september): Italija – Južna Afrika, Srbija – Brazilija, Rusija – Grčija, ZDA – Nemčija.
Četrtfinale (3. september): Hrvaška – Srbija ali Brazilija, Španija – Italija/Južna Afrika, Madžarska – Rusija/Grčija, Črna gora – ZDA/Nemčija.

Vir Total Waterpolo
Nikolaev (RUS) in Ferrero (ITA) Fotografija: Laszlo Balogh/Total Waterpolo

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.