Calcit se je za Pokal Slovenije pričakovano uvrstil v redni del

Aktualnim Pokalnim prvakom je žreb namenil dodatne kvalifikacije. Tekmo so kamniški igralci Calcit Waterpola opravili z odliko in suvereno premagali celjski VK Posejdon z 19 : 4.

V prvi četrini je v bazen pri Calcitu skočila najmočnejša zasedba na tekmi in hitro pokazala, kdo je gospodar v bazenu. Prvo četrino so zaključili z rezultatom 5 : 0. Rezultat bi bil še višji, če ne bi v vratih blestel celjski golman, ki je z nekaj neverjetnimi obrambami bil prvo ime ne samo Celjanov, temveč ga lahko razglasimo za igralca tekme. Poleg tega je celjska ekipa zadela kar nekaj vratnic in niso prišli do tako želenega gola.

V drugi četrini je Komelj v igro poslal mlajše igralce, ki so Posejdonu nasuli še štiri gole za rezultat ob polčasu kar 9 : 0. Pri rezultatu 13 : 0 so gol dosegli tudi celjski igralci, ki so z bučnim aplavzom nagradili strelca gola Tineta Kacafura.

Zadnja četrina se je odigrala sproščeno. Svojo priložnost so izkoristili domačini in s tremi goli v veselje spravljali domačo klop. Za Calcit je bila to bolj trening tekma, pravo moč bodo poskušali pokazati že v naslednji tekmi proti zmagovalcu kvalifikacij VK Ljubljana Slovan/AVK Branik, ki se bo odigrala 16. oktobra.

Na tekmi je svoj sodniški “debi” v članski konkurenci dočakal sicer odlični igralec triglavanov Jan Justin, ki je s svojo umirjenostjo nedvomno dodal sojenju nov pečat.

Jan Justin

Pokal Slovenije člani, kvalifikacije (na eno zmago)

Calcit Kamnik : Posejdon 19 : 4 ( 5 : 0, 4 : 0, 7 : 1, 3 : 3)

KAM – Žurbi 1, Cerar A. 1, Stele 3, Sokler, Pilić 3, Lukič, Šenica 2, Brišnik 1, Peterlin 3, Cerar A. 3, Briški 1, Bergant 1, Kordež, trener Aleš Komelj.
POS – Presečnik, Kacafura 1, Čretnik, Donko, Klenovšek, Kosič 1, Planinšek, Lebič, Kordež, Glavan 2, Durkovič, Stajič, Polšak, trener Marko Skopič.

Foto:  Aleksander Sokler/Calcit Kamnik

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.