Calcit Waterpolo se poslavlja od Pokalnega naslova

Kamniški vaterpolisti so po osvojeni dvojni kroni začeli graditi novo ekipo s prekaljenimi starimi mački, vključili so mlajše igralce in prvič v ekipo pripeljali dva tujca. Seveda s ponosom zastopajo tudi številčno športno družino Calcita.

Slovo številnih igralcev

Za veliko igralcev so se uresničile dolgoletne sanje, da bi osvojili vsaj en naslov, v sanjskem letu so osvojili kar dvojno krono. Zaradi tega je veliko starejših igralcev tudi sklenilo igralsko kariero. Ekipo je zapustil tudi odlični igralec Matej Nastran, ki si je novo domovanje našel na obali in je tako sedaj član koprskega moštva. Svoje slovo je po “infarktni” sezoni napovedal tudi trener Aleš Komelj …

Vrnitev Komelja

Med poletnimi počitnicami se je tako začela ekipa na novo sestavljati. Žurbi, Stele, Homar in še kdo, so staknili glave in poskušali sestaviti ekipo, ki bi dostojno nastopala v članski konkurenci. Potem se je zgodil prvi mali čudež, ko je svoje znanje znova ponudil prekaljeni Aleš Komelj. Komelj ni samo odličen trener, ampak je vedno pripravljen dati intervju, s fanti so pravi prijatelji.

Prvič v ekipi tujca

Prepolovljena zmagovalna ekipa je nujno rabila nove kvalitetne okrepitve. V klub so pripeljali dva izkušena hrvaška igralca Gorana Blaževića in Ivana Gledca. Oba sta izkušena, igrala sta za številne hrvaške in tuje klube.

Šenica s srcem za Kamnik

Po letu premora se je v ekipo vrnil tudi Gašper Šenica in dokazal, da se kljub družini in službi najde še čas za igranje vaterpola. Je tudi eden redkih, ki je tudi v poletnih časih redno treniral in delil svoje znanje mlajšim rodovom.

Calcit se je v pokalu dostojno predstavil

Izkazalo se je, da so bile odločilne točke izgubljene proti igralcem Kopra. Koprčani so prav proti Calcitu nastopali z najmočnejšo zasedbo in dvakrat iztržili remi. Izenačeni sta bili tudi tekmi proti ljubljanskemu Slovanu. Tudi proti močnemu Triglavu so igrali dobro, Kranjčani jih nikoli niso povsem nadigrali. Zaradi vsega tega ostajajo Kamničani optimisti pred začetkom državnega prvensta.

Izjavi po zadnji tekmi s Triglavom:

Aleš Komelj, trener Calcit Waterpola: »Včeraj smo odigrali zadnjo pokalno tekmo. Triglavani so bili boljši z rezultatom 13:9. Tekmo smo izgubili na njihovih pol protinapadih ob slabi realizaciji z igralcem več. Žal se nismo uvrstili v finale pokala. Vseh šest tekem smo odigrali korektno in borbeno. Nobeden nas ni nadigral, kar je lepa napoved za državno prvenstvo. Lovorika od lanske sezone nam pomeni največ. Potrudili se bomo, da bomo težko prodali svojo kožo. Od 1. maja naprej želimo domače tekme igrati v našem zunanjem bazenu, kjer nam pred domačimi navijači mora uspeti.«

Gašper Žurbi, golman: »Kljub porazu proti Triglavu, ki nam je dokončno zaprl vrata pokalnega finala, moramo  gledati pozitivno naprej. Dokazali smo, da smo kljub močno spremenjeni ekipi konkurenčni vsem ekipam v ligi. Lansko leto smo težke tekme obračali v svojo korist, letos se nam je v pokalu dogajalo ravno obratno … V ključnih trenutkih nam sreča ni stala ob strani, poleg tega pa je težko izkoriščati prednost domačega bazena, če le tega nimaš. Sedaj imamo čas, da se v miru pripravimo na državno prvenstvo, kjer verjamemo, da se lahko ponovno potegujemo za prvaka. Čeprav je poletje še daleč, pa že vsi nestrpno pričakujemo domači kamniški bazen in s tem tudi izjemno vzdušje, ki ga pričarajo naši navijači.«

Finalna tekma bo v soboto 18. decembra 2021 po žrebu na Kodeljevem. Več sledi !

Aleksander Sokler
foto Neža Grošelj

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.