Jutri ponovitev pokalnega finala

V sredo bomo v Kranju spremljali ponovitev decembrskega finala pokalnega prvenstva, v katerem je kranjski Triglav na Kodeljevem z 8:3 ugnal Ljubljano Slovan. Ekipi se bosta v ligi srečali prvič letos, srečanje pa se bo na POB Kranj začelo ob 20.45.

Tekma bi sicer morala biti odigrana že v soboto, 5. marca, a je bila, zaradi nastopa Triglava v Regionalni ligi, preložena. Za obe moštvi bo to dober test pripravljenosti. Domači Triglav se namreč po napornem “jadranskem” vikendu vrača nazaj na tekme slovenske lige, kjer zaenkrat še ne pozna poraza. Na drugi strani se tudi forma Ljubljane dviguje, saj so se s zmagama na zadnjih dveh srečanjih priključili mošvom z zgornje polovice lestvice.

Vlogo favorita gostje prepuščajo domačim, o pomembnosti srečanja pa je nekaj besed spregovoril tudi kapetan ljubljanskega moštva Martin Puš: “Čaka nas težka tekma. Zavedamo se kvalitete Triglava, zato tudi vlogo favorita prepuščamo njim. Iskreno povedano je naš fokus na drugih tekmah, ki so nam bolj pomembne, za dosego željenega cilja v letošnji sezoni, tako da bo ta tekma za nas predvsem pokazatelj ali smo formo ponovno dvignili na raven, ki smo jo imeli v pokalnem prvenstvu in s katero smo lahko nevaren tekmec za vse ekipe tudi v državnem prvenstvu.”

Kranjčani po tem, ko so v regiji nizali dobre predstave, vse skupaj želijo prenesti tudi na domačo sceno. Od vloge favorita ne bežijo, se pa zavedajo, da tudi v ligi vsako moštvo lahko kaznuje njihovo nezbranost. Center kranjskega moštva Jaša Kadivec sej je najprej ozrl na nedavno končano Regionalno ligo: “Pred desetimi dnevi smo imeli še zadnji turnir RVL v Kranju, ki smo ga odigrali odlično, predvsem z vidika naše igre in napredka. Na žalost nam je zmanjkalo malo sreče in izkušenj, da bi bili tudi rezultati še boljši. Mislm, da smo vsem ekipam povzročali velike težave in menim, da bodo, če bo klub nadaljeval s takim delom, tudi rezultati in višja mesta na tabeli kmalu sledila.”

Nato je nekaj besed dodal še o tokratnem nasprotniku: “Po končani RVL se vračamo na tekme domačga prvenstva, kjer nas jutri čaka tekma z Ljubljano Slovan. Zavedamo se, da smo v vlogi favorita, vendar nobene ekipe ne podcenjujemo in gremo v vsako tekmo na polno. Ljubljana zadnja leta dobro dela z mlajšimi kategorijami, kar se počasi že začenja poznati tudi pri članih. Zato moramo biti fokusirani in prenesti igro, ki smo jo dobili z izkušnjami pri igranju RVL tudi v slovensko ligo. S polno paro gremo najprej v to tekmo in seveda nato tudi v vse ostale v državnem prvenstvu. Cilj nam je osvojiti naslov prvaka, a vsaka tekma je poglavje zase in na vsaki gremo na zmago.”

FOTO: Tit Košir

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.