Na Kodeljevem bo odločala obramba

Vaterpolisti Ljubljane Slovana so v sredo v kranjskem pokritem olimpijskem bazenu morali priznati premoč Triglava, ki je v zadnji četrtini prišel do visoke zmage. Svojo priložnost za tretjo zmago v letošnjem državnem prvenstvu bodo tako iskali v soboto, ko bodo ob 18. uri, na Kodeljevem gostili banjaluški Borac.

»Prve tri četrtine smo še držali korak s Kranjčani, v zadnji pa nismo več zdržali njihovega tempa. Manjkalo nam je pet ključnih igralcev, ki so bolni ali poškodovani. Brez njih je bilo težko slediti kranjski ekipi. Ampak dobro polovico tekme smo igrali dobro, česa več pa niti nismo mogli pričakovati,« je poraz v Kranju komentiral Jure Škof, trener ljubljanskih vaterpolistov, ki se nadejajo, da se bo v soboto v ekipo vrnil vsaj kdo izmed odsotnih.

»Če bomo tudi v soboto v tako okrnjeni zasedbi, nam proti Borcu ne bo lahko. Na žalost imamo vse od finala pokala Slovenije težavo s sestavo ekipe, ampak nimamo kaj. Bodo pa morali igralci, ki so zdravi, dati vse od sebe, da pridemo do zmage. Glede na njihovo mladost jim bodo takšne tekme prišle zelo prav,« je prepričan Škof.

Trener Ljubljane Slovana zelo dobro pozna sobotnega nasprotnika svojih varovancev. Tudi kar nekaj njegovih igralcev, saj so bili konec prejšnjega tedna na pripravah mladinske reprezentance v Banja Luki, z Borcem pa kot ekipa Gorica igrali tudi dve tekmi. V prvi so visoko zmagali, v drugi je bil malenkost boljši Borac. Banjalučani so pred časom v Kopru igrali neodločeno. Vse to govori o tem, da na Kodeljevo prihaja dobra ekipa.

»Pričakujemo lahko težko tekmo. Pripraviti bomo morali dobro taktiko v obrambi, potem pa iz protinapadov, kar je sicer eno od naših orožij, dosegati gole in pripeljati tekmo do konca. Bo pa ključna igra v obrambi, če bomo tu dobri, nam bo veliko lažje, Sicer pa je Borac ekipa, ki se v vodi rada “fighta”, kar moramo preprečiti, zato tudi pravim, da bomo morali pametno igrati v obrambi,« je pred sobotno tekmo še dejal Škof.

Ljubljančani bodo z Banjalučani spet igrali že prihodnjo soboto, le da v gosteh, v sredo pa jih čaka še drugi letošnji obračun z Gorico. Tokrat v Novi Gorici.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.