S sedmimi zadetki Cerarja Gorica do zmage!

V tekmi sedmega kroga slovenske vaterpolske lige je Gorica, za katero igra slovenska mladinska reprezentanca, v novogoriškem pokritem bazenu premagala Branik Maribor s 17:15 (7:3, 2:3, 5:4, 3:5). Najbolj učinkovit igralec tekme je bil Aleksander Cerar, ki je za goriško ekipo dosegel kar sedem zadetkov.

Gorica – Branik Maribor 17:15 (7:3, 2:3, 5:4, 3:5)

Nova Gorica – Pokriti bazen v Novi Gorici, sodnika: Homovec, Pančur, delegat: Stariha.
Strelci: Cerar 7, Lah in Bečić 2, Čanč, Fičur, Potočnik, Čarni, Paunović in Koder 1; Šulek 5, Kačič 3, J. Seljak in Globovnik 2, Pajnik, Prikl in Todorović 1.

V prvi medsebojni tekmi v letošnjem državnem prvenstvu so mladinski reprezentanti v Mariboru prišli do visoke zmage z 21:14, veliko zadetkov pa je padlo tudi na njihovem drugem medsebojnem obračunu. Treh točk so se spet veselili izbranci selektorja Jureta Škofa, ki so tik ob zaključku uvodne četrtine prišli do štirih zadetkov prednosti, nato pa prednost uspešno držali do konca tekme.

V tekmo so sicer bolj vstopili Mariborčani, ki so z zadetkoma Luke Globovnika in Jurija Seljaka vodili z 1:0 in 2:1, kar je bilo tudi njihovo zadnje vodstvo na tekmi. Do konca četrtine se je tresla le njihova mreža, po dvakrat so jo zadeli Aleksander Cerar, Jaša Lah in Rok Bečić. Ob koncu druge četrtine so mariborski vaterpolisti svoj zaostanek znižali na tri zadetke, še bližje so bili domači ekipi tri minute do konca tretje četrtine. Po zadetku Sergeja Prikla so zaostajali le še za dva zadetka (9:11), toda že ob koncu tretje četrtine so spet zaostajali za štiri zadetke (14:10). Dokončno je mariborsko ladjo tri minute pred koncem tekme potopil razpoloženi Cerar (17:12), Miha Šulek, s štirimi zadetki najboljši strelec mariborske ekipe, in Gašper Pajnik pa sta samo še ublažila poraz.

Izjavi po tekmi

Jure Škof, trener Gorice: »Pozna se, da je igrišče v novogoriškem bazenu manjše, zato je bilo
tudi veliko napak in veliko zadetkov. Ampak na koncu smo prišli do zmage, igralci so
pridobili nove izkušnje, ampak če zmagaš s takšno igro, pomeni, da je v njej še veliko rezerv.
Prihodnji teden gremo na priprave v Črno goro, kjer bomo skušali popraviti napake, ki so se
nam nocoj dogajale.«

Jaša Lah, igralec Gorice: »Glede današnje tekme nisem preveč zadovoljen, saj smo kot ekipa igrali slabo.  Imeli smo slabo realizacijo, igra z igralcem več je bila porazna. Slabo smo plavali, dobivali smo gole zaradi nepotrebnih napak. Zmagati bi morali z večjo razliko in tekmo mirno brez težav pripeljati do konca. Sam sem dobil hitro tri izključitve, igral nisem polovico tekme in to se je tudi poznalo v igri naše ekipe, « je povedal Jaša Lah, edini, ki je bil edini razpoložen iz domače ekipe za izjavo.

Izjava Jaše Laha

Naslovnica Tim Kačič igralec Branika in reprezentant U19 z zanj značilnim izmetom žoge
foto Aleksander Sokler

Miha Štamcar
Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.