Predsednik Calcit Waterpola Homar z odločitvijo pretresel svetovni vaterpolo!

Novica o kateri poročajo vodilni športni mediji ko sta Total Waterpolo in Vaterpolo.info je, da je Darko Homar sprejel odločitev, ki bo vaterpolski svet popolnoma pretresla.

O tej odločitvi sem povprašal kar samega Dareta. Dare zdravo.  Že dolgo se poznava, zato predlagam, da se tikava. Najprej me zanima, kako je prišlo do te odločitve?

»Seveda sva na ti. Prejšnji vikend smo bili na gostovanju pri banjaluškem Borcu. Ker je bila vožnja dolga, sva si z Alešem Komeljem vzela čas za daljši pogovor. Ko me je vprašal kako sicer zdravje, sem mu na njegovo veliko presenečenje povedal, da moje stanje že nekaj časa spremljajo na Fakulteti za šport. Samo za primer naj povem, da imam utrip v mirovanju 90, pri polni obremenitvi pa 95 utripov na minuto. Prišla sva do zaključka, da je temu verjetno botroval gorski zrak na Veliki planini. Ker dnevno zahajam tja gor, je to enako, kot bi imel višinske priprave. Poleg tega imamo planšarsko jezero, v katerem opravim višinske treninge in to je smrtnonosna kombinacija.«

Zanimivo. Kako sta nadaljevala pogovor?

»Vprašal me je, kako se sicer počutim. Odgovoril sem mu, da kot mladenič pri 20-ih letih. To je Komelja popolnoma šokiralo. Ko je pogledal v trenerski dnevnik je hitro ugotovil, da opravim več treningov kot večina ostalih članov. Redno tudi vadim v Ciriusu, kjer odplavam sto dolžin in to ne po dolžini ampak po širini!«

Kako je odreagiral Aleš?

»Predlagal mi je, da sedem na klop za rezervne igralce. To se bo zgodilo jutri na derbiju v Kranju. Da, tako sem se odločil.«

Katero pozicijo vam je namenil?

»Igral bom na poziji na kateri sem bom trenutno nahajal. Predlagal mi je, da tekmo spremljam iz ozadja ker bom imel tako boljši pregled nad igro. Seveda bom kapetanski trak prepustil Goranu, ki bo garal v napadu. Sam bom bil v stalnem dialogu predvsem s trenerjem in sodnikoma.«

Kako skrbiš sicer za prehrano, kdo je tvoj kondicijski trener.

»Redno jem vitamin C,  do pol ure po vsakem treningu pojem pol ducata surovih jajc. Za kondicijo skrbi osebna trenerka Teja, ki je strah in trepet predvsem Aleksandru, ki redno vadi …Pokazala mi je nekaj vaj z elastiko, za nasvete sem vprašal tudi Kadivca. Razmišljam, da bi postal vegan. Aja, brez cvička pa ne bi preživel vseh teh naporov.«

Dare hvala. da si si vzel čas kljub napornim treningom?

»Ni problema, sem ravno v anabolni fazi. Jutri pa jo spet mahnem na Veliko planino, tudi tebi hvala za pogovor, se vidimo jutri v Kranju.«

naslovnica – Dare med treningom daje intervju za vaterpolo.info / foto Klemen Brumec

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.