32 golov Ljubljane Slovana

V prvi tekmi sedmega kroga vaterpolske lige ja v bazenu na Kodeljevem Ljubljana Slovan z 32:12 (8:2, 8:3, 8:4, 8:3) premagala Branik Maribor. S kar desetimi goli se je izkazal Vukašin Stefanović, v gostujoči ekipi je bil s štirimi goli najbolj učinkovit Tim Kačič. V soboto bosta na sporedu še dve tekmi, derbi bo v Kranju, kjer bo pri Triglavu, ob 18. uri, gostoval aktualni državni prvak, Calcit Waterpolo, uro pozneje pa se bosta v Banja Luki pomerila domači Borac in Grafist Koper.

Ljubljana Slovan – Branik Maribor 32:12 (8:2, 8:3, 8:4, 8:3)

Strelci: Stefanović 10, Čanč in Potočnik 5, Fakin 4, Puš 3, Lipovac in Salihi 2, Čarni 1; Kačič 4, Šulek 3, Prikl in T. Kulenović 2, J. Seljak 1.

Ljubljančani, ki so si s porazom v Kopru precej zmanjšali možnosti, da bi redni del prvenstva končali najmanj na tretjem mestu, s čimer bi se v polfinalu končnice najverjetneje izognili kranjskega Triglava, so v svojem bazenu visoko premagali Mariborčane. Gostje so v Ljubljano prišli v oslabljeni zasedbi, z le devetimi igralci, na drugi strani je Jure Škof pogrešal le še dva igralca prve ekipe.

Že po prvi četrtini je bilo jasno, da bo zmaga, četrta letošnja, ostala na Kodeljevem. Dve minuti in pol pred koncem uvodne četrtine so Mariborčani po golu Tima Kačiča zaostajali le za dva gola (2:4), do prvega odhoda na odmor pa se je gostujoča mreže zatresla še štirikrat.  Tudi v preostalih treh četrtinah so domačih vaterpolisti dosegli po osem golov, najbolj razpoložen je bil Vukašin Stefanović, ki sta mu s po petimi goli sledila mladinska reprezentanta Matija Bernard Čanč in Enej Potočnik.

Izjava po tekmi

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana: »Na žalost so Mariborčani prišli v močno oslabljeni zasedbi, vendar se na to nismo ozirali. Veseli me, da smo vso tekmo igrali svojo igro, s hitrimi protinapadi, z veliko plavanja in na ta način smo tudi dosegali gole. Upam, da bomo podobno igrali tudi na tekmah, ki so še pred nami, kajti čeprav smo trenutno v ne ravno obetavnem položaju, bomo naredili vse, da se pokažemo v čim boljši luči.«

FOTO: FB VKLS

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.