V Kotor po formo za Košice

Kvalifikacije za mladinsko evropsko prvenstvo, ki bodo od 21. do 24. aprila v Košicah na Slovaškem, se nezadržno približujejo. Izbranci selektorja Jureta Škofa so danes, ob sedmi uri zjutraj, s Kodeljevega, z dvema kombijema, odšli še na priprave v Kotor, kjer bodo ostali do nedelje. V tem obdobju bodo odigrali tudi tri pripravljalne tekme.

Na pot je odšlo šestnajst igralcev. Doma je ostal Andrea Bruni, eden od dveh pomočnikov Jureta Škofa, ki bo s svojim drugim pomočnikom, Nikolo Hajdinom, tudi v vlogi voznika.

Na pot je tako odšlo štirinajs igralcev: Alen Lončarevič, Bor Parovel, Aleksander Cerar, Gašper Fičur, Jaša Lah, Jošt Čarni, Jurij Seljak, Juš Vončina, Tim Kačič, Matija Bernard Čanč, Nejc Osel, Aleksander Paunović, Nikola Rajlić in Peter Kirasič.

»Večino treningov bomo imeli z vrstniki iz Črne gore in njihovimi trenerji. Glede na to, da je Črna gora vaterpolska velesila, še zlasti v mlajših selekcijah, bo to za nas zelo dobrodošlo. Tudi na ta način bomo prišli do kakšne nove ideje, kombinacije, ki nam bo koristila  kvalifikacijah. Veliko pozornosti bomo namenili uigravanju in igri z igralcem več, kajti ekipa, mki je v tem elementu igre uspešna, je lahko zelo blizu zmage. V mštirih dneh nas čakajo tudi tri prijateljske tekme. Eno bomo igrali v Kotorju, drugi dve pa v Budvi in Herceg mNovem,« je pred odhodom v Kotor dejal Škof.

Razveseljivo je, da so igralci dobro razpoloženi, vse bolj pa so tudi prepričani, da jim lahko uspe preboj na evropsko prvenstvo, ki bo od 18. do 25. septembra v Podgorici. »Temu cilju smo vse podredili. V državnem prvenstvu smo do zdaj odigrali devet tekem, imeli smo tudi dva oziroma tri zbore, bili smo na pripravah v Banja Luki. Glede na to, da je jedro ekipe v podobi zasedbi že nekaj let skupaj, se fantje med sabo dobro poznajo, čutiti je povezanost med njimi, dihajo kot ekipa in verjamem, da bodo dali vse od sebe, da se uvrstijo na evropsko prvenstvo,« svojim izbrancem zaupa tudi selektor Škof.

Naslovnica / slovenska reprezentanca U19 kot zastopniki VD Gorica / foto Aleksander Sokler

V Košicah bo Slovenija igrala v skupini s Slovaško, Francijo, Češko in Izraelom.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.