Za uvod zmagi Francije in Slovaške

V Košicah sta bili že odigrani prvi tekmi v kvalifikacijski skupini 3 za uvrstitev na mladinsko evropsko prvenstvo, ki bo od 18. do 25. avgusta v Podgorici. Obe tekmi sta se končali s pričakovanim izidom, Francija je bila z 20:5 (4:1, 8:1, 3:2, 5:1) boljša od Češke, Slovaška pa z 22:4 (6:1, 5:1, 6:1, 5:1) od Švice. Slovenija, ki je bila danes prosta, bo jutri, ob 10.30, igrala s Francozi, ob 20. uri pa še s Slovaki.

Francoski vaterpolisti so vprašanje zmagovalca rešili že na polovici tekme, ko so Čehom pobegnili za deset golov (12:2), do konca tekme pa so svojo prednost le še povečali. S petimi goli sta bila njihova najbolj učinkovita igralca kapetan Alexis Drahe in Pierre Aquila, tri gole je dosegel Enzo Nardin, dva Mateo Lena, po enega pa Clement Rodrigues, Ifig Fubar, Louis Debiais, Mathias Mas in Florent Lasseron. Za češko izbrano vrsto je dva gola dosegel Bedrich Stepanek, enega pa Ondrej Curda, David Scheer in Filip Harant.

Tudi v drugi tekmi je bilo hitro jasno, katera ekipa je boljša. Slovaki so pridno polnili mrežo Švicarjev, ki so ob polovici tekme zaostajali za devet golov. Najboljši strelec je bil kapetan Marco Peter Mihal s petimi goli, štiri sta dosegla Patrik Adamec in Pavol Tabacar, tri Matej Klescinsky, dva Benjamin Ilias, po enega pa Daniel Klescinsky, Milan Matejka, Ryan Kajtor in Tomas Zolovcik. Za Švicarje pa so se med strelce vpisali Flurin Rickenbach dvakrat ter Dominic Mlcoch in Phileas Storck po enkrat.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.