Neučinkovitost pokopala slovenske mladince

V odločilni tekmi za tretje mesto v skupini C za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo od 18. do 25. avgusta v Podgorici, je slovenska mladinska reprezentanca (U-19) izgubila s Češko s 6:8 (1:1, 3:2, 1:2, 1:3). Slovensko izbrano vrsto je pokopala slaba učinkovitost v napadu.

Slovenija – Češka 6:8 (1:1, 3:2, 1:2, 1:3)
Košice – Pokriti bazen Košice, sodnika: Nadiradze (Gruzija), Kaseta (Litva).
Slovenija: Lončarević, Čanč 2, Fičur 1, Potočnik, Lah, Kačič 1, Rajlić 1, Paunović, Vončina 1, Bečić, Zdravković, Cerar, Parovel. Selektor: Jure Škof.
Češka: Akmalov, Chodl, Dittmer, Rameš 4 (2), Smerda 2, Čurda, Scheer, Harant, Štepanek 1, Martinca 1, Schonwalder, Abdulnour, Bury. Selektor: Tomaš Martinca.

V zadnji tekmi četrtega kroga so Čehi nepričakovano igrali neodločeno s Slovaki, tako da so za končno tretje mesto potrebovali najmanj še en remi s slovensko izbrano vrsto. Čeprav slovenski vaterpolisti v obrambi niso igrali slabo, je bil spet problematičen napad. Nekajkrat sta njihove streli zaustavili vratnica in stativa, še večkrat pa so žoge letele mimo ali čez vrata, svoje delo pa je odlično opravil tudi češki vratar Alan Akmalov.

Za izbrance Jureta Škofa se tekma ni ravno začela po njihovih željah, saj so Čehi že v prvi minuti povedli. S strelom od daleč je bil uspešen njihov kapetan Čenek Rameš. V četrti minuti je Bernard Matija Čanč zadel vratnico, minuto pozneje pa je iz protinapada izenačil Gašper Fičur. Slovenski vaterpolisti so dobro igrali v obrambi, v napadu pa so bili premalo učinkoviti.

Na najboljši možni način so slovenski vaterpolisti vstopili v drugi četrtino, saj je Matija Bernard Čanč od daleč zatresel češko mrežo. Sredi četrtine so padli kar štirje goli, po dva na vsaki strani. Najprej Slovenija ni izkoristila igralca več, zato pa so bili bolj natančni Čehi in to kar dvakrat. Najprej Rameš, nato pa še Bedrich Štepanek. Vendar so se Slovenci hitro vrnili v igro, za novo izenačenje je poskrbel Juš Vončina, po še enem protinapadu pa je za 4:3 zadel Tim Kačič. Do konca četrtine je imela Slovenija še nekaj priložnosti, da bi povečala svojo vodstvo, vendar se je v čeških vratih izkazal Akmalov.

Pomembnost tekme je naredila svoje, zato je bilo na začetku tretje četrtine na obeh straneh kar nekaj napak, Enej Potočnik pa je zadel stativo. Odlično Rameš je sredi četrtine s petmetrovke izid izenačil, v naslednjem napadu je Čanč dosegel svoj drugi gol, toda trinajst sekund pred odhodom na odmor je David Martinca z igralcem več izid izenačil.

Neučinkovitost slovenskih vaterpolistov je dobrih pet minut pred koncem zadnje četrtine kaznoval Petr Smerda za češko vodstvo s 6:5. Isti igralec je bil uspešen še tri minute pozneje, dokončno pa je slovensko barko s svojim drugim golom v petih metrov, skupaj četrtim, zapečatil Rames. Končni izid je 42 sekund pred koncem tekme postavil Nikola Rajlić.

Izjava po tekmi
Jure Škof, selektor slovenske mladinske reprezentance: »Zelo sem razočaran. Če ne dosežeš gola, preprosto ne moreš zmagati. Imeli smo vsaj 30 strelov proti češkim vratom, vendar ni bilo igralca, ki bi bil pri strelu in bi druge potegnil za sabo. Tokrat so zatajili naši ključni igralci, ki so, kot kaže, imeli preveliko tremo. Vso tekmo smo iskali igralca, ki bi bil pri strelu, vendar ni in ni šlo. Z igro v obrambi sem zadovoljen, to je bilo v redu, toda če v napadu ne daš gola, je vse to zaman. Domov se vračamo žalostni in razočarani, ampak tako je to v športu. Morali bomo še več trenirati, drugače ne bo šlo.«

Kvalifikacije Mladinci U19 2022

POZ------OTTOČKE
Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.