Srbiji evropski finale Svetovne lige

Vaterpolisti Srbije so pretekli konec tedna osvojili evropski kvalifikacijski turnir za nastop na finalu Svetovne lige, ki bo v Strasbourgu. Tja so se uvrstili še drugo uvrščeni Italijani, tretji Španci, že prej pa se je vedelo, da bodo na sklepnem dejanju letošnje izvedbe tekmovanja kot gostitelji zaigrali Francozi.

Finalni turnir najboljših osmih reprezentanc je med četrtkom in nedeljo potekal v Športnem centru Morača v Podgorici. Prvi dan smo spremljali četrtfinalne boje, v katerih so si nadaljnji boj za tri mesta, ki so vodila na sklepno dejanje Svetovne lige, poleg omenjenih treh reprezentanc, ki jim je na koncu uspelo, zagotovili še domačini Črnogorci. Hrvaška, Madžarska in Grčija so, poleg Francije, od boja za nastop v Strasbourgu poslovili že na tej stopnji in se podali v boj za mesta od petega do osmega.

Polfinalni boji so prvi vozovnici za Francijo prinesli Srbom, ki so po pravi drami ugnali Špance in pa Italijanom, ki so razžalostili domačo publiko in odpravili Črnogorce. Na tekmi za tretje mesto so nato Španci ugnali še domačo zasedbo in si zagotovili zadnje »evropsko« mesto na finalnem turnirju. V finalu, ki je bil bolj kot ne borba za prestiž, so Srbi še enkrat več ugnali Italijo (boljši so bili že v skupinskem delu) in osvojili evropske kvalifikacije.

Rezultati:

Četrtek, 28. april
Četrtfinale:
Hrvaška – Italija 6:8
Madžarska – Španija 9:10
Črna gora – Francija 11:10
Srbija – Grčija 13:6

Petek, 29. april
Tekmi za razvrstitev od 5. do 8. mesta:
Madžarska – Grčija 14:13
Hrvaška – Francija 13:12
Polfinale:
Črna gora – Italija 7:9
Španija – Srbija 10:11

Sobota, 30. april
Za 7. mesto:
Grčija – Francija 18:12
Za 5. mesto:
Madžarska – Hrvaška 14:9
Za 3. mesto:
Španija – Črna Gora 15:10
Finale:
Italija – Srbija 9:12

Na finalnem turnirju Svetovne lige, ki bo med 23. in 28. julijem v Strasbourgu, bodo v skupini A nastopile reprezentance Avstralije, Srbije, Brazilije in Španije, v skupini B pa ZDA, Italija, Kanade in Francije.

FOTO: Vaterpolo savez Crne gore

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.