Calcit in Gorica brez odigrane tekme zaključujeta redni del državnega prvenstva

Kamniški vaterpolisti so želeli danes na zadnji tekmi rednega dela državnega prvenstva izkoristiti tekmo za trening proti VK Gorica, katero jedro sestavlja mladinska reprezentanca Slovenije. Gorica sicer nastopa izven konkurence, vendar so bile tekme še kako koristne za mladinsko vrsto, ki si je prepotrebne izkušnje pridobivala tudi na zadnjih kvalifikacijah za Mladinsko EP U19.

Calcit Waterpolo : VK Gorica 10:0 (brez boja)

Redni del DP je zaključen. Danes bi morala zadnjo tekmo odigrati Calcit in Gorica. Calcit se po številnih poškodbah in kaznih počasi vrača na stare tirnice. Sezona je žal izgubljena za Gašperja Šenico, sta se pa v ekipo vrnila dva prekaljena igralca Sebastjan Novak in Tilen Leskovec. Na drugi strani so bile tekme Gorice v DP odlična priložnost tako za mladinsko reprezentanco kot tudi vspodbuda za mlade igralce Gorice, ki trkajo na vrata članske ekipe.

Pogled na regularno lestvico (brez Gorice) razkriva, da so tri ekipe Grafist Koper, Calcit Waterpolo in Ljubljana Slovan pod vrhom zelo izenačene in so v območju treh točk. Triglavani so z naskokom prvi. Točko so na zadnji tekmi oddali le Slovanu, kar da slutiti, da bo končnica še kako vroča. Ker veliko število mladincev igra pomembno vlogo tudi v klubskih članski zasedbah, so se trenerji odločili, da se mladi igralci posvetijo pripravam po klubih.

Tako selektor U19 Jure Škof za zadnjo tekmo rednega dela, ki bi morala biti v kamniškem bazenu Pod Skalo, ni imel dovolj igralcev. S pomočnikoma Andrea Brunijem in Nikolo Hajdinom se je tako odločil, da odpove zadnjo tekmo.

Seveda bodo priprave kratke, saj se prvi polfinalni tekmi začneta že v sredo. Prednost domačega bazena pripadata prvouvrščenemu Kranju in drugouvrščenemu Kopru.

Polfinale

VD Grafist Koper – Calcit Waterpolo
OB Koper, sreda 25. maja ob 20. uri
Sodnika: Kavčič, Vehovec. Delegat: Jerman.

AVK Triglav Kranj – VK Ljubljana Slovan
POB Kranj, sreda 25. maja ob 20.45
Sodnika: Margeta, Radonjič. Delegat: Stariha.

podrobna statistika je tukaj …

naslovnica – Calcit Waterpolo / Gašper Šenica

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.