V Kopru za finale zadnja dva državna prvaka

Pred dobrimi desetimi dnevi so vaterpolisti Grafist Kopra na olimpijskem bazenu v Kopru premagali Calcit Waterpolo in si zagotovili drugo mesto. S tem pa tudi prednost domačega bazena v polfinalu končnice, kjer se bodo pomerili prav z branilci naslova državnih prvakov. Prva tekma se bo začela v sredo, ob 20. uri, druga bo v soboto v Kamniku, morebitna tretja pa bo prihodnjo soboto spet v Kopru.

Koprska in kamniška ekipa sta se v letošnji sezoni do zdaj pomerili štirikrat, dvakrat v pokalu Slovenije in dvakrat v rednem delu prvenstva. V pokalnem tekmovanju sta se obakrat razšli z neodločenim izidom, v prvenstvu pa so Kamničani kot domačini slavili v Kranju z 12:5, v Kopru pa je bilo 14:7 za varovance Tea Galića. Že to govori, da gre za dve zelo izenačeni ekipi, je pa res, da so Kamničani v odločilni tekmi za drugo mesto igrali v zelo okrnjeni zasedbi. Brez obeh vratarjev, Gašperja Žurbija in Gašperja Jerana ter Luke Soklerja.

»Že dejstvo, da so Kamničani k nam prišli brez obeh vratarjev in Soklerja, govori o tem, da nam je bilo delo olajšano. Zdaj nas čaka popolnoma drugačna tekma. Na zadnji prvenstveni tekmi v Kranju nismo igrali v polni zasedbi, upam, da zdaj bomo, vse pa bo odvisno od igre v obrambi. Tistih sedem, osem golov bomo že dali, vendar jih bomo morali manj dobiti. Skratka, odločala bo obramba. Vemo pa, da je Aleš Komelj zelo izkušen trener, ki ima v rokavu veliko stvari, ki se jih sam še nisem naučil,« koprski trener Teo Galić zelo ceni kamniškega stratega.  

Koprčani se lahko do zdaj pohvalijo s sedmimi naslovi državnih prvakov, zadnjega so osvojili leta 2019, leta 2020 zaradi epidemije covida-19 nismo dobili prvaka, lani pa je do svojega edinega prišel prav Calcit Waterpolo, ki je v letošnji sezoni imel veliko težav. Največja je še vedno bazen, saj so bili do zadnjih dveh prvenstvenih tekem z Borcem in Branikom domačini v kranjskem pokritem olimpijskem bazenu. Potem so imeli veliko težav s poškodbami, za konec pa so bili kar trije njihovi igralci kaznovani s prepovedjo igranja po dogodkih na derbiju z Ljubljano Slovanom.

»Glede na dogodke v zadnjega pol leta se je še dobro izšlo. Dolgo sta bila poškodovana naša najboljša igralca, Martin Stele in Gašper Žurbi, potem smo izgubili še Gašperja Šenico in Gašperja Brišnika, tako da je bilo vse skupaj kar stresno. Za nameček smo dobili še kazni, ampak če nič drugega, še ravno ob pravem času, da vsaj v polfinalu končnice lahko igramo v polni zasedbi. S Koprčani smo izenačeni, vendar sem optimistično razpoložen. Verjamem, da se lahko uvrstimo v finale,« svoji ekipi zaupa Dare Homar, predsednik Calcit Waterpola.

V Kopru bodo torej Komeljevi varovanci, z izjemo poškodovanega Gašperja Šenice, spet nastopili v polni zasedbi. Ekipi sta se ob zaključku sezone pridružila Sebastjan Novak in Tilen Leskovec, ki sta dokazala, da znata še vedno več kot odlično igrati vaterpolo, po poškodbi se vrača tudi mladi Gašper Brišnik.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
Aleksander Sokler
Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.