V Portorožu se bodo predstavili tudi vaterpolisti

Med 138 slovenskimi športnicami in športniki, ki bodo od 25. junija do 5. julija nastopili na sredozemskih igrah v Oranu v Alžiriji, bo tudi slovenska vaterpolska reprezentanca. Zanjo bo igrala mladinska ekipa, letnik 2004 in mlajši, njihovi nasprotniki v skupini pa bodo Srbija, Portugalska, Črna gora in Francija. Javnosti se bodo v soboto v Portorožu.

Sredozemske igre so regionalno večšportno tekmovanje v olimpijskih in neolimpijskih športnih panogah, ki so ob prisotnosti visoko športno razvitih držav za slovenski šport zelo zanimive. Slovenske barve bo v 21 športnih panogah zastopalo 85 športnikov in 54 športnic. Med njimi tudi trinajsterica vaterpolistov, ki jih je izbral selektor Jure Škof, žal pa nekaterih v Portorožu ne bo, ker bodo v Kranju igrali prvo finalno tekmo končnice državnega prvenstva. Tako bodo manjkali Aleksander Cerar, Aleksander Paunović, Jaša Lah, Nejc Osel in Nikola Rajlić, predstavitve v Portorožu pa se bodo udeležili Alan Lončarević, Gašper Fičur, Jošt Čarni, Matija Bernard Čanč, Jurij Seljak, Lukas Zdravković Gligorovski, Samo Koder in Tim Kačič ter selektor Jure Škof in njegov pomočnik Nikola Hajdin.

Na sredozemskih igrah, ki so organizirane pod okriljem Mednarodnega komiteja za sredozemske igre, sicer sodelujejo države Evrope (Albanija, Andora, Bosna in Hercegovina, Ciper, Hrvaška, Slovenija, Španija, Francija, Grčija, Italija, Kosovo, Makedonija, Malta, Monako, Portugalska, San Marino, Srbija, Črna gora, Turčija), Afrike (Alžirija, Egipt, Libija, Maroko, Tunizija) in Azije (Libanon, Sirija).

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.