ŠD Kranj 75 jutri začenja branjenje drugoligaške lovorike

Nekoliko v senci finalnih obračunov v prvi slovenski vaterpolski ligi bo v nedeljo na kopališču v Novi Gorici od desete ure naprej potekal prvi turnir za državno prvenstvo v drugi članski ekipi. Naslov bo branil ŠD Kranj 75, za celjski Posejdon bo igrala Rebeka Simič, za Ljubljano pa tudi znana imena iz sveta glasbe in kulinarike.

V lanski sezoni so prvo mesto v drugoligaški konkurenci osvojili Kranjčani, za katere igrajo veterani Triglava. Pred nekaj tedni so bili na močnem turnirju v Herceg Novem, prav tako redno igrajo na drugih veteranskih turnirjih, letos pa so tudi že slavili na domačem turnirju v konkurenci Vojvodine in Delfina iz Rovinja.

Njihova glavna konkurenta naj bi bili ekipi Slovana in Žusterne. Koprčani so bili lani drugi, zanje pa bodo igrali njihovi nekdanji igralci, ki so že osvajali naslove državnih prvakov. Nekaj podobnega velja tudi za ljubljanski Slovan, ki je skupaj s Kranjčani pred nekaj tedni igral v Herceg Novem, kjer je bil tudi celjski Posejdon. Celjani imajo v svoji vrstah tudi Rebeko Simič, v letošnji sezoni pa so igrali v pokalnem tekmovanju.

Svoje načrte imajo tudi v domači ekipi, v kateri bo nekaj igralcev, ki nastopajo v mlajših selekcijah ter njihovi veterani, medtem ko bo posebno pozornost zagotovo poskrbela ekipa Ljubljane z Gregorjem Skočirjem, pevcem skupine Big Foot Mama, znanim bobnarjem Martinom Janežičem Bucom, kuharskim mojstrom z Michelinovo zvezdico Jorgom Zupanom, sommelierem Nejcem Farčnikom, če omenimo le nekatere. Poleg njih bomo v različnih ekipah v vodi videli znana imena slovenskega vaterpola kot so Primož Troppan, Roman Naglič, Klemen Podvršček, David Kecman, Gregor Merlak in mnogi drugi.

Skratka, v nedeljo bo v novogoriškem bazenu zagotovo kaj videti. Drugi turnir bo na sporedu 3. septembra, na letnem bazenu v Celju.

Spored tekem v Novi Gorici

ŠD Kranj 75 – Gorica (10,00), Ljubljana – Slovan (10.30), Posejdon Celje – Žusterna (11.00), ŠD Kranj 75 – Ljubljana (11.30), Gorica – Žusterna (12.00), Slovan – Posejdon Celje (12.30), Ljubljana – Gorica (13.00), Posejdon Celje – ŠD Kranj 75 (13:30).

FOTO: ŠD Kranj 75

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.