Teža bo zagotovo na strani Ljubljane

Pravo popestritev nedeljskega turnirja v drugi vaterpolski ligi bo predstavljala ekipa Ljubljane, ki pridno trenira dvakrat tedensko na ljubljanskem kopališču Kodeljevo. Žal so ji jo nekoliko zagodle poškodbe, toda gledalci v Novi Gorici bodo v vodi vseeno videli »frontmana« skupine Big Foot Mama, Gregorja Skočirja, kuharskega mojstra z Michelinovo zvezdico, Jorga Zupana, priznanega sommeliera Nejca Farčnika in največjega slovenskega bobnarja, Martina Janežiča Bucota, vendar je nastop slednjega še vprašljiv.

S poškodbo rame roke, s katero drži mikrofon, se ubada tudi legendarno desno krilo ljubljanske ekipe, Grega Skočir, ki bo večer prej s svojim bandom nastopal v Jarčji Dolini, pri Gorenji Vasi, v Poljanski dolini. Za njegovo kondicijsko pripravljenost se torej ni bati, pričakujemo pa lahko, da bo navkljub bolečinam za nasprotne vratarje nevaren tudi s svojo levico.

Medtem ko bo Skočir stisnil zobe, je veliko manjša verjetnost, da bomo v bazenu videli največjega slovenskega bobnarja, Martina Janežiča Bucota in predsednika VK Ljubljana Slovan, Igorja Šurlana, ki že nekaj časa ne trenirata. Na zadnjem petkovem treningu je na Kodeljevem manjkal tudi Mitja Štojs, ki je, kot pravijo njegovi soigralci, zacvetel pri svojih petdesetih letih. Čeprav sta bila v petek odsotna tudi vratar Robert Zgonec, ki ima trenutno težave z gležnjem, in še en član udarne sedmorke, Gašper Gradišek, bosta oba v nedeljo v kadru trenerja Jona Šinkovca. »Čeprav imam težave s poškodovanim gležnjem, obljubljam, da bom v nedeljo ‘zaklenil’ svoja vrata,« je pred nedeljskim turnirjem odločen Zgonec.

»Kot ekipa smo bolj težki oklepniki in teža bo zagotovo na naši strani,« pa je prepričan Miha Fajon, sicer velik ljubitelj potapljanja na vdih in strasten podvodni ribolovec, ki za svojo ekipo pravi, da se drži pravila: »manj je več«.

Da Ljubljančani po tekmah ne bodo žejni in lačni bosta poskrbela Jorg Zupan in Nejc Farčnik, vprašanje je le, ali bodo zavili v Smrekarjev hram ali na Grič. V vsakem primeru lačni in žejni ne bodo. »Pri vaterpolu je tako kot pri postrežbi. Začneš z glavo, oceniš kakšno strukturo vina potrebuje, nato srce izbira! In tako bomo igrali tudi v nedeljo,« obljublja Farčnik.

FOTO: VK Ljubljana

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.