Žreb U16 za svetovno prvenstvo – Slovenija v skupini s Hrvaško in Azerbajdžanom!

Slovenska kadetska reprezentanca U-16, ki jo od 21. do 27. avgusta čaka svetovno prvenstvo v grških mestih Volos in Larissa, je dobila svoja nasprotnika v skupinskem delu. 

Žreb je bil opravljen včeraj v francoskem mestu Strasbourg, kjer se bo danes zaključilo tekmovanje super finala svetovne lige za člane. Med kar petindvajsetimi ekipami so bili slovenski kadeti izžrebani v skupino B skupaj s Hrvaško in Azerbajdžanom.

Kadetsko svetovno prvenstvo je sicer na sporedu prvič. Prav tako bo prvič na svetovnem prvenstvu nastopila tudi katera koli od selekcij Slovenije. Za napredovanje v osmino finala je treba biti v skupini najmanj drugi. Ker hrvaški vaterpolo kroji sam svetovni vrh, bomo verjetno svojo priložnost iskali proti Azerbajdžanu. Žreb je bil opravljen tudi za dekleta, kjer se bo za naslov pomerilo trinajst ekip.

Igrali bodo na igralnem polju 25 x 20 m, igralni čas po četrtinah bo šest minut.

»V naši skupini je nosilka Hrvaška. Realno pričakujem, da bomo premagali Azerbajdžan in se uvrstili med šestnajst najboljših. Seveda lahko presenetimo tudi kakšno izmed močnejših ekip. Če bomo uspešni, nas v nadaljevanju za preboj med osem najboljših ekip čakata verjetno Španija ali Brazilija. Sicer sem z žrebom zadovoljen, dali bomo vse od sebe in naj zmaga boljši« nam je v telefonskem pogovoru zaupal selektor izbrane vrste Nikola Hajdin.

Fantje

Na moškem turnirju bo nastopilo petindvajset ekip. Razdeljeni so v osem skupin (sedem skupin s tremi in ena s štirimi ekipami).

Skupina A : Črna gora, Avstralija, Latvija.
Skupina B: Hrvaška, Slovenija, Azerbajdžan.
Skupina C: Španija, Brazilija, Poljska.
Skupina D: Grčija, Japonska, Gruzija, Švica.
Skupina E: Italija, Egipt, Ukrajina.
Skupina F: ZDA, Kazahstan, Malta.
Skupina G : Madžarska, Južna Afrika, Turčija.
Skupina H: Srbija, Nemčija, Portugalska.

Po skupinskem delu se bosta v osmino finala uvrstili 1. in 2. ekipa, preostalih devet pa bo igralo v skupini za razvrstitve.

Pari osmine finala: A1 – D2, B2 – C1, B1 – C2, E1 – H2, F2 – G1, E1 – G2, E2 – H1.

Dekleta

Pri dekletih bo v Volosu igralo 13 ekip, zato je tekmovalna formula malo drugačna. V predtekmovanju bodo štiri skupine (tri s tremi in ena s štirimi ekipami).

Skupina A:  Italija, Madžarska, Hrvaška, Turčija.
Skupina B: Grčija, Avstralija, Švica.
Skupina C: Španija, ZDA, Japonska.
Skupina D: Nizozemska, Izrael, Južna Afrika.

Fotografija Mojca Kirasič

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.