Točno opoldne na Slovaško

Slovenska vaterpolska reprezentanca, ki se marljivo pripravlja na evropsko prvenstvo, ki bo od 27. avgusta do 10. septembra v Splitu, bo jutri ob 12. uri iz Kranja odšla na krajše gostovanje v Bratislavo. V glavnem mestu Slovaške bo v soboto, ob 18. uri, odigrala tudi uradno pripravljalno tekmo z domačo izbrano vrsto. Dobra igra proti Hrvaški pred dobrim tednom dni v Kranju, je slovenskim vaterpolistom dala še dodatnega zagona.

»Veseli me, da je prisotnost na treningih maksimalna, pač kolikor je lahko, tako da smo do danes, ko imamo prosto, naredili vse, kar smo načrtovali. Jutri nas čaka pot v Bratislavo, kjer nas že zvečer čaka prvi trening in tekma s Slovaško, ki pa bo zaprtega tipa. Tako kot tudi v soboto in nedeljo dopoldne, medtem ko bo v soboto popoldne še uradna tekma. Vsi treningi in tekme bodo na odprtem bazenu Matadorka in moram reči, da nam bo ta Slovaška za to obdobje priprav prišla ob pravem času,« je ob današnjem prostem dnevu dejal Krištof Štromajer.

Žal na Slovaško ne bo šel najbolj izkušeni slovenski vaterpolist, Matej Nastran, ki ima službene obveznosti, doma pa bo ostal tudi Marko Prcać, ki čaka na rojstvo otroka.

»Z Matejem sva ves čas na zvezi, vmes je seveda prihajal tudi na treninge v Kranj. Po Slovaškem bomo morali še več pozornosti nameniti vikend pripravam, da bomo prisotni vsi, kajti to je tisto, kar nam še manjka. Sicer pa stojim za tem, da morajo vsi igralci, ki so na pripravah, dobiti priložnost in na ta način dokažejo, da si zaslužijo pot v Split,« je še dodal Štromajer.

Do odhoda v Split bodo slovenski vaterpolisti najverjetneje igrali še prijateljski tekmi z reškim Primorjem in PN Trieste iz Trsta, vendar bo to njihov selektor urejal po vrnitvi s Slovaške, kamor odhajajo, vratarja: Jure Beton (Triglav), Gašper Žurbi (Calcit Kamnik), centra: Jaša Kadivec, Matic Rahne (oba Triglav), branilci: Juš Vončina (Triglav), Enej Potočnik (Ljubljana Slovan), Aleksander Cerar (Calcit Kamnik) in Marko Blažić (Primorje EB), krila in zunanji: Jaša Lah, Aleksander Paunović, Jan Justin, Benjamin Popović (vsi Triglav), Martin Stele (Calcit Kamnik), Martin Puš in Vukašin Stefanović (oba Ljubljana Slovan). Ob selektorju Krištofu Štromajerju bosta v strokovnem vodstvu še njegov pomočnik Jaka Mikoletič in vodja poti Damijan Peric.

Naslovnica: Slovenska reprezentanca na tekmi proti Hrvaški / fotografija Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.