V novi sezoni slovenski klubi v ligi Alpe Waterpolo

V novoustanovljeni Alpe Waterpolo League (AWL) bo nastopilo dvanajst klubov, med njimi tudi pet slovenskih. Tekmovanje bo potekalo po turnirskem sistemu, prvi pa bo na sporedu 29. in 30. oktobra v Gradcu. Najboljše štiri ekipe po petih turnirjih oz. enajst odigranih tekmah se bodo sredi marca pomerile še na zaključnem turnirju.

V ligi Alpe Waterpolo bodo nastopili klubi iz petih držav – Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije ter Bosne in Hercegovine. Najbolj številčni bodo slovenski klubi, saj bo v njej vseh pet klubov, ki so lani igrali tudi v prvi slovenski ligi. Nastopili bodo aktualni državni prvak AVK Triglav Kranj, podprvak Calcit Waterpolo, VK Ljubljana Slovan, VD Grafist Koper in AVK Branik Maribor. Avstrijo bo zastopala trojica WBC Graz, ASV Wien in WBC Tirol, Hrvaško VK Opatija LRH in VK Jadran Kostrena, PN Trieste bo edini predstavnik Italije, VK Borac Banja Luka pa Bosne in Hercegovine.

Kot smo že omenili, bo tekmovanje potekalo po enokrožnem sistemu na petih turnirjih. Prvi bo 29. in 30. oktobra v Gradcu, drugi 19. in 20. novembra v Sloveniji (domačin še ni določen), tretji 10. in 11. ali 17. in 18. decembra na Reki, četrti 21. in 22. ali 28. in 29. januarja 2023 v Sloveniji (domačin še ni določen) in peti 18. in 19. ali 25. in 26. februarja v Banja Luki. Zaključni turnir najboljše četverice po rednem delu tekmovanja bo 18. in 19. ali 25. in 26. marca v Sloveniji.

Miha Štamcar
Jaka Mikoletič
Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.