Štromajer si v Split želi z vsemi najboljšimi igralci

Slovenska vaterpolska reprezentanca je vstopila že v peti teden priprava na evropsko prvenstvo v Splitu, kjer bodo v skupini D, 29. avgusta, ob 14. uri igrali svojo prvo tekmo proti Madžarski. Dva dni pozneje jih ob 9. uri čaka verjetno odločilna tekma z Izraelom za uvrstitev med 12 najboljših reprezentanc, 2. septembra pa se bo pomerila še s Srbijo (12.00). Z reškim Primorjem ena ali dve pripravljalni tekmi.

Tudi na ponedeljkov praznični dan izbranci Krištofa Štromajerja niso počivali, od včeraj pa so v polni zasedbi, saj se je ekipi pridružil tudi Martin Stele, ki je bil poškodovan. Do prve tekme na evropskem prvenstvu je še dvanajst dni, za njimi sta tudi že dve pripravljalni tekmi, ena v Kranju s Hrvaško in druga s Slovaško v Bratislavi, kjer so bili tudi na krajših pripravah.

»Priprave v Bratislavi so prišle ob pravem času, da smo se lahko malce umaknili s kranjskega bazena. V Bratislavi je vse potekalo na visoki ravni, od treningov, vzdušja v ekipi in same tekme. Žal je zadnji dan priprav na Slovaškem prišlo do veliko ohladitve, voda je imela le 20 stopinj Celzija, tako da je prišlo do manjših prehladov, zato smo prejšnji eden imeli manjše težave, zdaj pa je že spet vse v redu,« je pred torkovim večernim treningom dejal Štromajer, ki je nekaj besed namenil tudi Mateju Nastranu, najbolj izkušenemu slovenskemu vaterpolistu.

»Tudi Matej je bil prejšnji teden dvakrat na treningu. Z njim sva se še enkrat pogovorila, povedal sem mu, da ga ekipa potrebuje in tudi sam je pripravljen pomagati. Vsekakor nanj v Splitu resno računamo, kajti njegovo znanje in izkušnje so neprecenljive.«

Do odhoda v Split bodo slovenski vaterpolisti igrali še eno ali dve pripravljalni tekmi z reškim Primorjem. Ker so Tržačani šele začeli priprave na novo sezono, do tekme s Triestino ne bo prišlo.

»Seveda bi si želeli še kašno pripravljalno tekmo več, toda če se primerjamo s Slovaki, tudi oni ne bodo imeli bistveno več tekem. Idealno bi seveda bilo, če bi, podobno kot smo šli v Bratislavo, šli tudi na krajše priprave na Reko, vendar je to težko uskladiti, saj imajo fantje službe. Dejstvo je, da bomo morali v prihodnje tudi sami organizirati kakšen turnir, toda to je že stvar financ. Kakorkoli že, z dozdajšnjim delom priprav sem zadovoljen, če pa bi bila še kakšna tekma več, ne bi bilo slabo,« bi si kakšno pripravljalno tekmo več želel slovenski selektor, ki vse bolj razmišlja tudi o tekmecih v Splitu.

»Napačno bi bilo, če bi razmišljali le o tekmi z Izraelom, čeprav vsi zavedamo, da bo to za nas odločilna tekma za uvrstitev med 12 najboljših ekip v Evropi. Vendar na evropskem prvenstvu ne bomo igrali le z njimi, čaka še štiri, pet tekem, v skupini še z Madžarsko in Srbijo, nato še tekme v drugem delu tekmovanja. Najbolj pomembno je, da se na pripravah osredotočamo na svojo igro, čeprav so nekatere taktične zadeve prilagojene tudi Izraelu, toda po drugi strani morajo tudi Izraelci razmišljati o nas. Želim si le, da ne bi bilo poškodb in da bomo v Split odšli z vsemi najboljšimi igralci,« je pred torkovim večernim treningom še dejal Štromajer.

Konec tega tedna bo tudi znano, ali bo z ekipo lahko šel tudi Vukašin Stefanović, ki še čaka na slovensko državljanstvo. Njegova pomoč bi bila za želeni cilj slovenske vaterpolske reprezentance zelo dobrodošla.

Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.