Dejan Savić ni več selektor Srbije

Dejan Savić, eden izmed najuspešnejših trenerjev v zgodovini sodobnega vaterpola, je odstopil z mesta selektorja Srbije.

Vaterpolska zveza Srbije je danes zjutraj na svoji uradni strani sporočila:

Vaterpolska zveza Srbije obvešča javnost, da Dejan Savić ni več selektor srbske reprezentance. Po več opravljenih pogovorih je Savić podal nepreklicni odstop, ki je bil sprejet.

V zadnjih desetih letih, ko je bil na čelu reprezentance, je dosegel vrhunske rezultate, ki so ga uvrstili med najboljše, če ne že kar na mesto najboljšega trenerja na svetu.

Dejanu Saviću želimo veliko uspeha v karieri. Prepričani smo, da naš “Deki” lahko še veliko da srbskemu vaterpolu in športu, kot je to delal že do sedaj.

Legenda srečno!!!

Vaterpolska zveza Srbije

Dejan Savić, sicer rekorder po številu odigranih tekem za reprezentance Jugoslavije, Srbije in Črne gore ter Srbije (444 tekem), je bil med letoma 2013 in 2022 selektor “Delfinov”.

Srbi so v teh desetih letih osvojili dve zlati olimpijski medalji (2016 in 2021), eno zlato in en bron na svetovnih prvenstvih, tri zaporedne naslove evropskih prvakov (2014, 2016, 2018), svetovni pokal FINA leta 2014, šest zlatih medalj v svetovni ligi itd. Med letoma 2014 in 2016 je Srbija osvojila zlato na vseh največjih tekmovanjih, na katerih je igrala un pod isto streho združila zlato na EP, SP in OI.

A letos poleti, po novi pomladitvi ekipe, velikih rezultatov ni bilo. Srbija je na svetovnem prvenstvu in v svetovni ligi osvojila 5. mesto. Največje razočaranje pa je bilo 9. mesto na nedavno končanem evropskem prvenstvu v Splitu.

Na te rezultate je vplivalo veliko dejavnikov, vključno z menjavo generacij, poškodbami, boleznimi in drugimi težavami. Na koncu se je Savić odločil, da je čas za odhod s klopi.

Fotografije: EP 2022, Split Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.