Mladi upi Triglava in Branika nastopali v Makarski

Včeraj se je v Makarski končal turnir Mladi galeb, na katerem sta Slovenijo letos zastopala kranjski Triglav in mariborski Branik. Po slabših nastopih na uvodu sta obe moštvi nastopili v skupini za mesta med 13. in 15., prav medsebojni dvoboj pa je na koncu odločil, da je Kranjčanom uspelo zasesti 14. pozicijo.

Triglav je v skupini A moral priznati premoč Solarisu z 18:2, Šabcu s 24:4 in Novakyju z 12:5. Mariborčani so nastopili v skupini B in izgubili z Medveščakom s 23:0, Jug je bol boljši z 20:4, domači Galeb pa s 16:5. Poleg slovenskih moštev je boj za mesta med 13. in 15. čakal še Posk 1937, ki je osvojil zadnje mesto v skupini C.

Skupina D je imela le tri predstavnike, tako da se je v novi skupini nato igralo po sistemu vsak z vsakim. Najprej je bil na sporedu slovenski dvoboj, ki ga je z 9:3 dobil Triglav, nato pa sta se v soboto med seboj udarila tudi Pošk in Branik, hrvaško moštvo pa je slavilo s 15:2, kar je pomenilo, da Triglav na 13. mesto pelje le zmaga. Nedeljsko napeto srečanje med Kranjčani in Splitčani se je končalo z 10:10, tako da so mladi slovenski upi morali zadovoljiti s 14. in 15. mestom.

Turnir je osvojil Šabac, ki je v finalu z 11:10 ugnal Medveščak, bron pa je po zmagi z 8:7 nad Partizanom pripadel splitskemu Jadranu.

Končni vrstni red: 1. Šabac, 2. Medveščak, 3. Jadran ST, 4. Partizan, 5. Mladost, 6. Solaris, 7. PSN Pecsi, 8. Jug AO, 9. Novaky, 10. Mornar, 11. Primorje EB, 12. Galeb MR, 13. Pošk 1937, 14. TRIGLAV, 15. BRANIK.

MVP: Nikola Pavlović (Šabac)
Najboljši strelec: Vigo Brkić (Solaris)
Najboljši vratar: Ivan Šimatović (Medveščak)

Mlade slovenske upe, ki so nastopali na tem turnirju, že čez dobra dva tedna čaka začetek sezone v državnem prvenstvu. Prvi turnir U13 bo potekal v Mariboru, U15 pa v Kranju.

FOTO: AVK Triglav

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.