Tomislav Gradski bo spet trener Branik Maribora

Mariborski Branik je svojo vaterpolsko zgodbo začel leta 1992, vmes imel vzpone in padce, z novim vodstvom in trenerjem pa se spet želi priključiti najboljšim slovenskim ekipam. Ekipo bo v novi sezoni znova prevzel Tomislav Gradski, v kratkem pa naj bi se ji pridružila še dva hrvaška vaterpolista.

Od maja naprej ima Branik Maribor tudi novo vodstvo. Predsednik je postal Matjaž Štandeker, nekdanji plavalec, ob nekaj starejših članih pa je v novem vodstvu tudi nekaj novincev. Novinec pa ni Tomislav Gradski, ki se po nekaj sezonah vrača v Branik, s katerimi je bil pred štirimi leti tretji v državnem prvenstvu. Mariborčani se sicer lahko pohvalijo tudi z enim naslovom državnih prvakov, ko so leta 2014 v finalu v petih tekmah premagali Žusterno. Priprave na novo sezono so začeli že konec avgusta na Mariborskem otoku, od sredine septembra pa so že v Pristanu.

»Vsa leta tekmujemo v vseh mlajših kategorijah in tako bo tudi v novi sezoni. Vmes smo imeli nekaj krize s člansko ekipo, ki je lani spet igrala v domačem prvenstvu, zabeležila je tudi eno zmago, v novi sezoni pa želimo narediti korak naprej. Spet bo z nami trener Tomislav Gradski, ki bo ob članski ekipi vodil tudi mladinsko, pričakujemo pa, da se nam bosta pridružila še dva igralca iz Zagreba. Jedro ekipo bo ostalo iz lanske sezone. Nosilci igre naj bi bili Luka Globovnik, Žan Miha Šulek in po dveletnem premoru tudi Rene Lep. Ob ostalih igralcih sta tu še dva reprezentanta v mlajših selekcijah, Tim Kačič in Jurij Seljak, ki bosta v evropskem pokalu LEN igrala za kranjski AVK Triglav, kar maksimalno podpiramo,« je v nekaj stavkih mariborsko ekipo predstavil Robert Grubišić Čabo, vodja strokovnega vodstva, ki bo treniral kadetsko ekipo in U-15, mlajši selekciji, U-12 in U-13 pa bo ob pomoči Dušana Gligorevića vodila Meta Suhadolnik Seljak.

»Predvsem nas zanima, da je v najmlajših skupinah čim večja množičnost, o kakšnih rezultatskih ciljih pri njih pa je težko govoriti. Pričakujemo, da se bo v novi sezoni v vaterpolsko šolo vpisalo kakšnih 20, 30 novih otrok,« je želja Grubišić Čaba, ki si želi tudi, da bi imeli v Sloveniji tudi ženske vaterpolske ekipe.

»Pred desetletjem smo jo že imeli, zdaj žal ne več, je pa škoda, kajti ženski vaterpolo je olimpijski šport in dobro bi bilo, če bi ga imeli tudi v Sloveniji,« je prepričan Grubišić Čabo, ki pa je zato toliko bolj zadovoljen, da imamo spet delujočo člansko reprezentanco.

»Zelo me veseli, da se po dolgem premoru, zaradi objektivnih težav, ki jih je imela prejšnja zveza, več pozornosti namenja tudi reprezentančnemu vaterpolu in da se zadnja leta na tem področju več dogaja. Tako imamo že nekaj časa mlajše selekcije, lani smo začeli s člansko, ki je letos že igrala kvalifikacije za EP, na katerem je potem tudi nastopila. Prav tako ne smemo pozabiti na kadete, ki so igrali na SP, pa mladince, ki so bili na evropskih kvalifikacijah in na sredozemskih igrah, tako da tudi na tem področju slovenski vaterpolo napreduje. To pomeni tudi dodatno motivacijo za vse igralce, kajti samo klubski vaterpolo je za razvoj panoge premalo. Klubi vsekakor moramo podpirati čim več reprezentančnih akcij, na ta način se bo širila tudi baza igralcev, s tem pa bo vaterpolo samo pridobil.«

Velika pridobitev bo za slovenski vaterpolo tudi novoustanovljena liga Alpe Waterpolo, ki jo v Braniku zelo podpirajo.

»Slovenija ima geografsko lego, ki je zelo dobra za takšne zadeve. Banjaluški Borac je že nekaj časa vpet v slovenski vaterpolo, z ligo Alpe Waterpolo bo vključenih še več tujih klubov. Glede na to, da so razdalje med nami majhne, le dve, tri ure vožnje z avtom oziroma kombijem, moramo to maksimalno izkoristiti,« je prepričan mariborski vodja strokovnega vodstva.

FOTO: FB AVK Branik Maribor – Robert Grubišić Čabo bo letos vodil kadete in dečke

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.