V tekmi številnih izključitev Palermo premočan za Kranjčane

Vaterpolisti AVK Triglava so na turnirju prvega kroga pokala LEN v pokritem kranjskem olimpijskem bazenu v svoji zadnji tekmi skupine C izgubili z ekipo Telimar Palermo z 8:23 (1:5, 2:4, 1:7, 4:7). Kranjčani, ki so imeli najmlajšo ekipo, so turnir končali na šestem mestu, svojo evropsko pot pa bodo lahko nadaljevali v novoustanovljenem pokalu LEN Challenger.

AVK Triglav Kranj – Telimar Palermo 8:23 (1:5, 2:4, 1:7, 4:7)  

POB Kranj, sodnika: Mustata, Uz.  Triglav: Beton, Kačič, Čanč, Seljak, Potočnik, D. Gostić 1, Rajlić 1, M. Gostić, Vončina, Justin, Paunović 5, Cerar 1 in Osel. Trener Krištof Štromajer, pomočnik Jaka Mikoletič.  

Palermo: Jurišić, Del Basso 3, Vitale, Raineri, Giorgetti 7, Hooper 1, Giliberti 4, Lo Cascio 1, Fabiano, Lo Dico 1, Irving 6 in De Totero. Trener Salvador Marco Baldineti.

Visok poraz proti madžarskemu Honvedu, ko prvič na turnirju ni delovala njihova obramba, ni potrl kranjskih vaterpolistov, ki so želeli čim dražje prodati svojo kožo Telimar Palermu, lanskoletnemu finalistu Euro Cupa. V Kranju lani šestouvrščena ekipa italijanskega prvenstva ni ravno blestela, saj si je šele na sobotni zadnji tekmi četrtega kroga z zmago proti Terrassi z 18:15 zagotovila napredovanje v naslednji krog pokala LEN. 

Kranjčani so hrabro vstopili v dvoboj z veliko bolj izkušeno ekipo in v drugi minuti z golom Nikole Rajlića, ki ga je dosegel ravno v trenutku, ko se je Italijanom v bazen vrnil izključeni igralec, povedli z 1:0. Toda podobno kot na vseh prejšnjih tekmah so spet imeli težave z učinkovitostjo, v obrambi pa sta jih sodnika kaznovala s številnimi izključitvami. Tako je Palermo prva dva gola dosegel z dvema igralcema več v bazenu, tretji in četrti gol pa potem, ko domačini niso izkoristili svoje priložnosti, v protinapadu pa je sledila kazen. Ob izteku uvodne četrtine je Jureta Betona s petih metrov premagal še Maxwell Bruce Irving.

Druga četrtina se je za Kranjčane, ki so bili močnejši za Juša Vončino, začel na najboljši možni način, dvema goloma Aleksandra Paunovića, obakrat z igralcem več, drugič, ko je bil izključen italijanski vratar Francesco de Totero. Vendar veselje v domačem taboru ni trajalo prav dolgo, kajti Italijani so odgovorili z dvema zaporednima goloma. Sredi četrtine je neugodni udarec v obraz dobili Dejan Gostić, Kranjčanom pa je nekoliko že popustila zbranost, saj niso izkoristili prednosti dveh igralcev več za znižanje izida na 4:7. Namesto tega je svoj drugi gol dosegel Andrea Gilberti, nato pa svojega tretjega še Američan Maxwell, ki mu je pred tem Beton ubranil petmetrovko.

Tekma je bila bolj ali manj odločena na začetku tretje četrtine, ko so je drugi Američan v Palermu, Jonathan Hooper, izkoristil prednost igralca več, ko je bil tik ob izteku druge izključen Vončina. Novo dvojno izključitev v domači ekipi je v naslednjem napadu kaznoval Andrea Gilberti. Do konca tekme so vaterpolisti iz Palerma samo potrdili svojo kakovost, Kranjčani pa so skušali vsaj kolikor toliko držati korak z njimi in doseči še kakšen gol. To jim je do konca tekme tudi uspelo, predvsem razigran je bil Paunović, ki je dosegel še tri gole, enega pa je ob porazu Kranjčanov dosegel še Dejan Gostić. V italijanski ekipi se je s sedmimi goli izkazal Alex Giorgetti, enega manj je prispeval Irving.  Kranjčani so imeli kar 18 izključitev, Italijani tri manj.

V prvi tekmi zadnjega kroga je Honved z 11:6 premagal Valis Valjevo in bo turnir končal na drugem mestu, v drugi krog pa so se uvrstili tudi srbski vaterpolisti. Ne glede na izid zadnje tekme turnirja med Strasbourgom in Terrasso, je prvo mesto pripadlo francoski ekipi, španska pa je bila peta in bo, tako kot Kranjčani, tekmovanje nadaljevala v pokalu LEN Challenger.

Izjava po tekmi

Jure Beton, kapetan in vratar AVK Triglava: Tekma je bila težka, za nami je veliko število tekem, kar se nam je zagotovo poznalo, saj imamo zelo mlado ekipo. Z napadom smo tokrat lahko zadovoljni, saj smo dosegli največ golov na eni tekmi na celotnem turnirju, podobno kot proti Honvedu pa smo spet slabše igrali v obrambi. Preveč golov smo prejeli tudi iz protinapadov, je pa težko igrati, če je toliko izključitev, še zlasti vratarju. Tu so odločale tudi izkušnje in njihova kakovost, v tem elementu igre so bili uspešnejši od nas, verjamem pa, da bo to dobra šola za naprej.«

Naslovnica: strelsko razpoloženi Aleksander Paunović s kar petimi zadetki Tit Košir

Miha Štamcar
Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.