Nikola Rajlić: Imamo vse možnosti, da slavimo v finalu pokala

Današnji dan je za najboljšega strelca AVK Triglava v aktualni sezoni, Nikolo Rajlića, še posebej slovesen, saj praznuje svoj sedemnajsti rojstni dan. Navkljub mladosti bo v sobotnem finalu pokala Slovenije, ko se bodo Kranjčani pomerili z Ljubljano Slovanom, eden glavnih adutov Krištofa Štromajerja. V lanskoletnem pokalnem prvenstvu na finalni tekmi ni sodeloval, zato pa je dijak tretjega letnika Srednje tehniške šole v Kranju že igral v državnem prvenstvu, kjer se lahko pohvali z naslovom državnega prvaka. Z mladinsko reprezentanco je igral tudi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in na sredozemskih igrah.

V soboto vas v finalu pokala Slovenije čaka obračun z Ljubljano Slovanom, s katero v tej sezoni še niste igrali, oboji pa ste v Alpe Waterpolo ligi še neporaženi. Kakšna so vaša pričakovanja?

»Gre za ponovitev lanskoletnega finala pokala. Mislim, da lahko tudi letos, ne glede na to, da imamo mlajšo ekipo, z dobro pripravo na tekmo, z močno in pametno igro dokažemo marsikomu marsikaj in ubranimo lanskoletni naslov.« 

Bo pa verjetno težje priti do naslova kot lani? Vaša ekipa je v primerjavi z lansko nekoliko oslabljena, ni več Jaše Kadivca, Andraža Pušavca, Jake Štirna in Roka Bečića, vrnil pa se je Aljaž Troppan, medtem ko so Ljubljančani močnejši za dva hrvaška vaterpolista, Roka Lazića in Igorja Cuoma.

»Čeprav imamo letos mlajšo ekipo, smo s tekmami v pokalu LEN in pokalu Challenger dokazali, da znamo igrati vaterpolo. Tudi v Alpe Waterpolo ligi za zdaj igramo dobro, zato mislim, da imamo vse možnosti, da slavimo v finalu pokala.«

V čem vidite prednosti Ljubljančanov in na kaj boste morali paziti?

»Morda v tem, da so plavalno dobro pripravljeni, vendar lahko v napadu s hitro igro prebijemo njihovo obrambo. Vemo pa, da se v vaterpolu vse začne v obrambi, zato bo pomembno, kako bomo v njej izpolnjevali trenerjeve naloge.«

Nedolgo nazaj ste že igrali tudi pod balonom kopališča Kodeljevo, tako da Ljubljančani kar se domačega bazena tiče, ne bodo imeli kakšne velike prednosti pred vami?

»Sploh ni pomembno, kje igramo. Če se na tekmeca dobro pripravimo in igramo pametno, se nikogar ne bojimo.«

V Alpe Waterpolo ligi so za vami že trije turnirji. Kako gledate na to novoustanovljeno tekmovanje?

»Vsekakor je zelo dobrodošlo. Za zdaj nam gre v tem tekmovanju zelo dobro, vendar je to šele začetek, glavne tekme so še pred nami in vsekakor ga želimo končati na prvem mestu.«

Kmalu po novem letu se začenja še državno prvenstvo, tako da je pred vami veliko tekem, še zlasti zato, ker boste igrali tudi v mladinskem državnem prvenstvu. Kako pa gledate v prihodnost svoje kariere, kakšni so vaši cilji?

»Vsak vaterpolist si želi igrati na profesionalni ravni, tudi sam si želim to okusiti. Bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletlo, vsekakor pa bom moral še veliko trenirati.«

Glede na to, da se je v zadnjem obdobju spet vzpostavila članska reprezentanca, bo to še en izziv več?

»Vsekakor. To, da imamo spet člansko reprezentanco, je za slovenski vaterpolo najboljša stvar, ki se je zgodila v zadnjih letih. Mlajši vaterpolisti imamo zdaj en cilj več, z igranjem v reprezentanci bomo imeli tudi več možnosti, da nas vidijo tuji klubi in da se dokažemo.«   

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.