Matija Bernard Čanč: Letos več možnosti, da osvojimo pokal, kot lani

V lanski sezoni so vaterpolisti Ljubljane Slovana v finalu pokala Slovenije morali priznati premoč AVK Triglavu, ki je pod balonom na kopališču Kodeljevo slavil z 8:3. Skoraj natančno leto dni pozneje (lani je bil finale na sporedu 18. decembra, letos bo dan prej) sta v finalu slovenskega pokalnega tekmovanja isti ekipi. Matija Bernard Čanč, za zdaj najboljši strelec Ljubljančanov, ki bo deset dni po finalnem obračunu praznoval polnoletnost, je prepričan, da bi se letos lahko izšlo v korist njegove ekipe.

V letošnji sezoni ste v pokalu LEN in nato tudi v pokalu Challenger nosili kapico kranjskega Triglava. Kako dobrodošle so bile za vas te tekme?

»Zame je bilo igranje v obeh pokalih zelo dobra izkušnja. Igrali smo proti ekipam, s kakršnimi do zdaj še nisem imel priložnost igrati. Še zlasti na turnirju v pokalu LEN so bile ekipe eno raven višje od nas in smo se jim le stežka upirali. Vse so bile bolje telesno pripravljene od nas, tako da smo jim v prvi četrtini še bili konkurenčni, potem pa so nas, če nič drugega, dobili na pripravljenost, poleg tega pa so tudi na izkušnje. Nenazadnje so ti igralci profesionalci.«

Če so bili na teh turnirju Kranjčani vaši soigralci, bodo zdaj vaši nasprotniki. Kje vidite njihovo kakovost?

»AVK Triglav ima mlado, zavzeto ekipo, ki dobro trenira in je vedno dobro pripravljena. Vrnil se jim je Aljaž Troppan in opazil sem, da je v odlični formi, že nekaj časa spet trenira Benjamin Popović, v vratih imajo odličnega Jureta Betona. Morda v njihovi ekipi nihče ne izstopa, kot je lani recimo Jaša Kadivec, vendar imajo vse položaje dobro pokrite, so uigrani in se dobro ujemajo.«

V lanski sezoni so finale pokala Slovenije dobili Kranjčani, v letošnji je vaša ekipa z obema novincema, vratarjem Rokom Lazićem in Igorjem Cuomom, veliko bolj konkurenčna. Vsaj za zdaj to kažejo tekme v Alpe Waterpolo ligi?

»Žal v lanskem finalu nisem mogel igrati, ker sem zbolel. Sicer pa so Kranjčani v primerjavi z lani izgubili Kadivca in še nekatere igralce, vendar to nič ne pomeni, saj gre še vedno za zelo močno ekipo. Res je, mi smo dobili dve okrepitvi, se še uigravamo, mislim pa, da bo bolj napeta tekma, kot je bila lanska. Prepričan sem, da imamo letos več možnosti, da osvojimo pokal. Seveda bomo igrali na zmago, že vse od turnirja na Reki se pripravljajo nanje in verjamem, da lahko zmagamo.«

Sobotni finale bo vaša prva letošnja medsebojna tekma, toda že čez en mesec se boste s kranjsko ekipo pomerili najprej v drugem krogu državnega prvenstva, nato pa še na četrtem turnirju Alpe Waterpolo lige, ki bo v Kranju. Če bi izmed teh treh tekem lahko izbirali, katero zmago bi si izbrali?

»Če bi moral izbrati samo eno od treh, bi si zagotovo izbral sobotno, kajti če recimo izgubimo v državnem prvenstvu ali v AWL, bi imeli možnost popravnega izpita, v pokalu pa ga ni. Vse se odloča le v eni tekmi in v njej bomo morali prikazati svojo letošnjo najboljšo igro.«

Za konec še nekaj besed o AWL, ki se je izkazala za dobro zadevo. Še zlasti za vas igralce, ki ste prišli do večjega števila tekem in igranja proti različnim ekipam?

»Tudi sam bi dejal, da je AWL odlična zadeva. Priprava na tekme je v njej drugačna, saj se srečujemo z ekipami, s katerimi do zdaj, z izjemo slovenskih seveda, še nismo igrali. Tako se moramo zdaj pripravljati na ekipe in ne, kot v domačem prvenstvu, kjer se med sabo zelo dobro poznamo in smo se bolj pripravljali na posamezne igralce. Mislim, da je tudi ta turnirski sistem tekmovanja dober. Ker nas po novem letu čakajo še tekme državnega prvenstva, bo tekem veliko in upam, da bom lahko vse združili s šolo, saj me čaka matura.« 

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.