Ljubljančani spet pokalni prvaki do 15 let

Na zaključnem turnirju pokala Slovenije v kategoriji do 15 let so se prvega mesta pod balonom na ljubljanskem kopališču Kodeljevo veselili domači vaterpolisti, ki so z 9:8 premagali AVK Triglav. Že prej sta potekali tudi polfinalni tekmi. V prvem obračunu je bila Ljubljana Slovan z 31:1 boljša od PD Maribora, Kranjčani pa z 21:4 od mariborskega Branika.

Ljubljanski in kranjski vaterpolisti so v polfinalnih tekmah visoko zmagali. Domači vaterpolisti so si visoko prednost priigrali že v prvi četrtini, ki so jo dobili z 11:0, tako da je bilo nadaljevanje tekme le še formalnost. Nekoliko bolj izenačen je bil drugi polfinalni obračun, v katerem so Kranjčani ob polčasu vodili s šestimi goli prednosti, pred zadnjo četrtino, v kateri so popolnoma nadigrali Mariborčane pa že za devet. V zadnji četrtini je bilo 9:1 za AVK Triglav.

Veliko bolj izenačena in napeta je bil finalna tekma, ki so jo bolje začeli kranjski vaterpolisti, ki so po štirih minutah tekme vodili z 2:0. Ljubljančani so z dvema goloma Marcela Lipnika tri minute pozneje izid izenačili, vseeno pa so z minimalno prednostjo na prvi odmor po golu Adrijana Vujanovića odšli Kranjčani. Druga četrtina je pripadla domači ekipi, ki je z goloma Roka Kirasiča ob polčasu vodila z golom prednosti. V tretji četrtini so Kranjčani izid izenačili, v zadnji pa so z goloma Luke Vujanovića spet pobegnili z dvema goloma prednosti (8:6). Do konca je bilo 1:47 minute, vendar to ni bilo dovolj za končno zmago. V domači ekipi je odlični Lipnik s svojim šestim golom na tekmi 31 sekund pred koncem tekme izenačil na 8:8, le 13 sekund pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je za končni izid in zmago čete Nikole Hajdina poskrbel Kirasič.

Polfinalni tekmi

PD Maribor – Ljubljana Slovan  1:31 (0:11, 1:7, 0:8, 0:5)
Sodnika: Carič, Homovec.
PD Maribor: Saletović, Smajlović, M. Vedernjak, S. Vedernjak, Maher Zidar 1, Kesić, Nisić, Prejac, Emrić, Marhold, Cimerman. Trener: Aljaž Pevec.
Ljubljana Slovan: Špernjak, Kapić 2, Fajon 3, Živković 4, Pollak 1, Lipnik 9, Petrović 5, Cvijanović 2, Belić 3, Kirasič 1, Štajner, Babarović 1, Čerin. Trener: Nikola Hajdin.

Branik Maribor – AVK Triglav  4:21 (2:5, 0:3, 1:4, 1:9)
Sodnika: Homovec, Carič.
Branik Maribor: Anufriev, Kukić, Seljak, Dmitrović, Kolednik, Lumis 1, Robnik 2, Kalacun, Ul 1, Tomašek, Šešerko. Trener: Robert Grubšić Čabo.
AVK Triglav: Jenko, Berić 2, Drolc 2, Marinič, Čajić 1, Pen, Samelis 4, L. Vujanović 3, B. Štromajer 4, Velikanje, A. Vujanović 5, Bukovšek. Trener: Tadej Peranovič.

Finale

Ljubljana Slovan – AVK Triglav  9:8 (2:3, 2:0, 2:3, 3:2)
Sodnika: Carič, Homovec.
Ljubljana Slovan: Špernjak, Kapić, Fajon, Živković, Pollak, Lipnik 6, Petrović, Cvijanović, Belić, Kirasič 3, Štajner, Babarović, Čerin. Trener: Nikola Hajdin.
AVK Triglav: Jenko, Berić 1, Drolc, Marinič 1, Čajić, Pen, Samelis, L. Vujanović 2, Štromajer, Velikanje 2, A. Vujanović 2, Bukovšek. Trener: Tadej Peranovič.

FOTO: FB VKLS

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.