Evropsko prvenstvo v Izraelu šele januarja 2024

Po pisanju spletnega portala Total Waterpolo bo naslednje evropsko prvenstvu v vaterpolu, ki bi moral biti po koledarju LEN od 7. do 21. oktobra v Izraelu, šele januarja prihodnje leto. Takšna je tudi napoved Izraelske vaterpolske zveze.

V vodstvu LEN neuradne informacije niso potrdili, zato pa je na družabnem omrežju Facebook  predsednik Izraelske vaterpolske zveze Revital Gluska Cohen dejal, da so priprave na evropsko prvenstvo v polnem teku.

»Prejšnji teden smo izvedli ogled lokacije s predstavniki proizvodnega podjetja z več pomembnimi dobavitelji in vodstvom Wingate Institute. Odločili smo se, kje bo posamezen kompleks stal in kako bosta izgledala tekmovalni in ogrevalni bazen ter kje bo bazen za treninge. Vse poteka v skladu s smernicami in predpisi, ki jih od nas zahteva LEN, prav tako mu bomo v kratkem nakazali prvo vplačilo, tako da se v skladu s smernicami in predpisi pripravljamo na začetek tekmovanja januarja 2024,« je med drugim dejal Gluska Cohen.

Za prestavitev evropskega prvenstva naj bi obstajala dva razloga, ki ju uradni viri še ne morejo potrditi. Prvi od njiju je, da se želi LEN izogniti dvema daljšima premoroma v sezoni 2023/24, saj bo svetovno prvenstvo v Dohi med 2. in 24. februarjem, drugi pa, da so stroški nastanitve v Izraelu v oktobru zelo visoki.  

Prav tako naj bi prišlo do spremembe prizorišča evropskega prvenstva. Načrtovano je bilo, da bo potekalo v začasnem bazenu večnamenske športne dvorane v Tel Avivu, zadnje novice pa govorijo o tem, da bo v Netanyi, kjer je lani potekalo evropsko prvenstvo U19 za dekleta. Netanyja je od Tel Aviva oddaljena okoli 30 km. 

Slovenija se bo morala na prvenstvo v Izraelu prebiti prek kvalifikacij. Varovanci Krištofa Štromajerja so, zaradi nastopa na prejšnjem EP v Splitu, uvrščeni neposredno v drugi krog, ki bo potekal konec junija. Tam bodo lovili eno izmed dveh vozovnic iz svoje skupine, ki bosta peljali na naslednje prvenstvo stare celine.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.