Hajdinova četa optimistično v kvalifikacije za EP

Od četrtka do nedelje se bodo v mariborskem kopališču Pristan odvijale kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let, ki bo med 8. in 15. avgustom v turški Manisi. Slovenska reprezentanca pod vodstvom selektorja Nikole Hajdina bo v skupini B gostila Avstrijo, Bolgarijo, Nemčijo in Francijo. Na EP se bosta uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz vsake izmed štirih skupin.

Že nekaj dni so v Mariboru zbrani najboljši slovenski vaterpolisti do 17 let. Časa za priprave, ki so jih začeli v nedeljo, za kvalifikacijske boje ne bodo imeli prav veliko, toda ker gre za ekipo, ki je skupaj že nekaj let, težav z uigranostjo ne bi smelo biti.

»Do srede, ko nas čaka prvi uradni trening, bomo imeli vsak dan po dva treninga, igramo pa tudi pripravljalne tekme z mariborskim Branikom, tako da bi morali biti dobro pripravljeni na svojo uvodno tekmo na turnirju, ko bomo igrali z Avstrijo. Zaradi koledarja v državnem prvenstvu in Alpe Waterpolo ligi bi kaj več časa za priprave težko imeli. Toda fantje se dobro poznajo, že nekaj časa so skupaj, zavedamo pa se, da bo nas čaka vse prej kot lahka naloga. Dobro je, da večina teh igralcev že igra za svoje članske ekipe tako v državnem prvenstvu kot v AWL, tako da imajo za sabo že kar lepo število težkih tekem,« je po današnjem dopoldanskem treningu dejal Nikola Hajdin, selektor slovenske reprezentance do 17 let.

Prvi favorit turnirja v Mariboru naj bi bila Francija, za drugo mesto pa naj bi se bil boj med slovenskimi in nemškimi vaterpolisti. Oboji so bili lani poleti na svetovnem prvenstvu v grškem Volosu, kjer so imeli več uspeha Nemci, toda Hajdinova četa bo igrala doma.

»Dejstvo je, da naj bi bila Nemčija naš neposredni konkurent za napredovanje na evropsko prvenstvo. Vodijo jo trije trenerji iz Srbije in gre bolj ali manj za isto ekipo, kot je bila v Volosu, tako da vemo, kako igrajo. Verjamem, da bi tudi s pomočjo gledalcev prišli do ugodnega izida, se pravi, do evropskega prvenstva,« je optimistično razpoložen Hajdin.

Njegov optimizem deli tudi Miha Šantak. »Pričakujemo, da se lahko uvrstimo na evropsko prvenstvo. Morali se bomo boriti od tekme do tekme, prav vse nasprotnike moramo spoštovati, tudi Avstrijo in Bolgarijo, ki naj bi bili na papirju nekaj slabši. V tem trenutku razmišljamo samo o Avstrijcih, šele nato pridejo na vrsto Bolgari, Nemci in Francozi. Res je, da priprave niso bile najdaljše, vendar smo lani praktično celotno poletje preživeli skupaj, tako da se med sabo dobro poznamo. Znane so nam naše prednosti in slabosti, drug drugemu si pomagamo in samo to je ključ do uspeha,« je dejal vaterpolist Gorice, ki je posojen v Grafist Koper in tako kot večina njegovih soigralcev redno igra v članski konkurenci.

»Prepričan sem, da smo vsi napredovali tako v plavalnem kot v tehničnem smislu in da bomo to dokazali tudi v kvalifikacijskih tekmah,« je še dodal eden od številnih upov slovenskega vaterpola.

Seznam slovenske reprezentance

Vratarja: Gal Karničar (Ljubljana Slovan), Bor Udovč (AVK Triglav).

Igralci: Miha Šantak (Grafist Koper), Florijan Poličnik, Anže Povhe, Marcel Lipnik, Maj Poznik, Branko Kirasič, Jaka Klobučar, Luka Ćetković, Gal Osmić (vsi Ljubljana Slovan), David Laketić, Nace Štromajer, Omar Šmrković (vsi AVK Triglav), Marko Zec (Banjica Beograd).

Selektor: Nikola Hajdin, pomočnik selektorja: Tadej Peranovič, direktor reprezentance: Branko Kirasič.

Spored tekem v Mariboru

Četrtek, 1. krog: Francija – Bolgarija (18.00), SLOVENIJA – Avstrija (20.00), Nemčija prosta; petek, 2. krog: Nemčija – Avstrija (18.00), SLOVENIJA – Bolgarija (20.00), Francija prosta; sobota, 3. krog: Avstrija – Bolgarija (10.00), Francija – Nemčija (12.00), SLOVENIJA prosta, 4. krog: Francija – Avstrija (18.00), SLOVENIJA – Nemčija (20.00), Bolgarija prosta; nedelja, 5. krog: Bolgarija – Nemčija (9.30), Francija – SLOVENIJA (11.30), Avstrija prosta.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.