Olimpijski in svetovni prvaki v isti skupini na SP v Fukuoki

V Atenah je v torek potekal žreb skupin za svetovno prvenstvo v vaterpolu, ki bo od 16. do 29. julija v Fukuoki na Japonskem. Naslov svetovnega prvaka bo branila Španija, ki bo na Japonskem igrala v skupini D, njen prvi nasprotnik pa bo Srbija, ki je aktualni olimpijski prvak. V skupini sta še Črna gora in Južna Afrika.

Prvi favorit v skupini D bo vseeno Španija, ki je lani v Budimpešti v finalu po boljšem izvajanju petmetrovk premagala Italijo. Srbija je po lanskem petem mestu v Budimpešti pomladila svojo reprezentanco, ki je bila slabe tri mesece pozneje na evropskem prvenstvu šele deveta. Prav tako je močno spremenila svojo igralsko zasedbo tudi Črna gora, medtem ko Južnoafričani realno nimajo možnosti za napredovanje.

Evropska prvakinja Hrvaška bo igrala v skupini C, v kateri bo njena glavna konkurentka Madžarska, obe reprezentanci pa bosta med kandidatkami za kolajne na Japonskem. V skupini sta še Brazilija in Japonska. Od favoritov so bili z žrebom lahko najbolj zadovoljni Italijani, ki v skupini B proti Franciji, Kanadi in Kitajski ne bi smeli imeti večjih težav. V skupini A je kandidatka za prvo mesto Grčija, ki pa ji načrte lahko pokvarijo ZDA, morda Avstralija, ne pa tudi Kazahstan. 

V Fukuoki bo v istem času tudi svetovno prvenstvo za vaterpolistke. Najbolj zadovoljni so bili v taboru Madžark, aktualnih svetovnih podprvakinj, saj jim v skupini D Kanada, Japonska in Nova Zelandija ne bi smele predstavljati večje ovire. V skupini A bodo olimpijskim in svetovnim prvakinjam Američankam največje konkurentke Avstralke, ne pa tudi Kitajke ali Francozinje. Španke, aktualne evropske prvakinje in zmagovalke svetovne lige, bodo prve favoritinje v skupini B, v skupini C pa bodo o prvem mestu najverjetneje odločale Grkinje in Italijanke, drugo in tretjeuvrščene z EP v Splitu.

Žreb skupin moškega SP

Skupina A: ZDA, Avstralija, Kazahstan, Grčija.

Skupina B: Kitajska, Francija, Kanada, Italija.

Skupina C: Hrvaška, Madžarska, Brazilija, Japonska.

Skupina D: Južna Afrika, Srbija, Črna gora, Španija.

Žreb skupin ženskega SP

Skupina A: Kitajska, Francija, ZDA, Avstralija.

Skupina B: Španija, Izrael, Nizozemska, Kazahstan.

Skupina C: Brazilija, Grčija, Italija, Južna Afrika.

Skupina D: Kanada, Nova Zelandija, Madžarska, Japonska.

FOTO: Total Waterpolo

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.