Štromajer bo na priprave povabil 21 igralcev

Slovenski selektor vaterpolske reprezentance Krištof Štromajer je določil 21 igralcev, ki bodo tri dni po zadnji finalni tekmi končnice državnega prvenstva začeli priprave za nastop v kvalifikacijah za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Kvalifikacije bodo na sporedu od 22. do 25. junija v Kranju, evropsko prvenstvo pa prihodnje leto od 3. do 16. januarja.

Na Štromajerjevem seznamu od igralcev, ki so lani igrali na evropskem prvenstvu v Splitu, ni več Mateja Nastrana, Martina Puša, Marka Blažića in Martina Steleta. Čeprav je še pred časom Štromajer dejal, da bo reprezentanco še nekoliko pomladil, je vanjo vrnil Aljaža Pevca, ki pa v letošnji sezoni zelo dobro igra za Branik Maribor. Prvič sta vabilo za nastop v članski reprezentanci dobila tudi njegova soigralca Tim Kačič in Jurij Seljak, prav tako še en mladi vaterpolist, Lukas Z. Gligorovski, ki igra v srbski drugi ligi za Kikindo.

»Nekatere zadeve moramo še razjasniti, kar bo znano že v tem tednu. Res je, da sem pred časom dejal, da na Pevca ne računam, toda iger, ki jih kaže v slovenski ligi in še prej v Alpe Waterpolo ligi nisem mogel spregledati. Pred lanskimi kvalifikacijami za EP ni bil pripravljen, toda to, kar sem letos videl, ko je Branik igral proti nam in tekme, ki sem si jih ogledal proti drugim nasprotnikom, si je z igrami absolutno zaslužil, da je med izbranci,« je vrnitev izkušenega Pevca pojasnil slovenski selektor.

Priprave bodo potekale v kranjskem olimpijskem bazenu, predvidoma vsak dan med tednom zvečer in ob sobotah dopoldne. Za zdaj pripravljalne tekme niso dogovorjene.

»Ker klubska sezona še ni končana, sem trenutno še vedno bolj osredotočen nanjo, saj s Triglavom branimo lanskoletni naslov. Je pa tako, da bomo imeli v juniju tri tedne do začetka kvalifikacij, kar pomeni, da bo časa dovolj. Najverjetneje bomo igrali med sabo, kajti klubi v naši soseščini bodo takrat že končali s sezonami, če pa se bo pojavila kakšna možnost, da bi v Kranj prišla katera od reprezentanc, ki se tudi pripravlja na kvalifikacije za EP, jo bomo skušali izkoristiti,« je še pojasnil Štromajer.

Slovenija bo v Kranju gostila skupino D evropskih kvalifikacij. Njeni nasprotniki bodo reprezentance Romunije, Švice in Finske. Na evropsko prvenstvo se bodo uvrstili zmagovalci štirih kvalifikacijskih skupin in najboljše tri drugouvrščene reprezentance, nanj pa so že uvrščeni Hrvaška, ki bo branila naslov iz Splita, Madžarska, Španija, Italija, Grčija, Francija, Črna gora, Gruzija in Izrael, ki je organizator.

Seznam igralcev za kvalifikacije na EP 2024

Vratarji: Jure Beton, Nejc Osel (oba Triglav Kranj), Gašper Žurbi (Calcit Water Polo).

Igralci: Jaša Lah, Juš Vončina, Jan Justin, Aleksander Paunovič, Nikola Rajlić, Aljaž Troppan, Matic Rahne, Benjamin Popović, Andraž Pušavec (vsi Triglav Kranj), Aleksander Cerar (Calcit Water Polo), Matija Bernard Čanč, Vukašin Stefanović, Enej Potočnik (vsi Ljubljana Slovan), Tim Kačič, Jurij Seljak, Aljaž Pevec (vsi Branik Maribor), Jaša Kadivec (Primorje EB, Hrvaška), Lukas Z. Gligorovski (Kikinda, Srbija).

Strokovno vodstvo: Krištof Štromajer (selektor), Jaka Mikoletič, Teo Galić in Marko Gostić (pomočniki).

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.