Ena sezona, tri lovorike

Vaterpolisti AVK Triglava so v začetku tedna še devetnajstič osvojili naslov slovenskih državnih prvakov. V treh tekmah finala končnice so bili boljši od Ljubljane Slovana, ki so jo premagali tudi v finalu pokala Slovenije in finalu Alpe Waterpolo lige. Zato ni čudno, da je njihov trener, Krištof Štromajer, lahko več kot zadovoljen s sezono.

“Upam, da so zadovoljni tudi v vodstvu kluba. Sam sem zadovoljen, zadovoljni so fantje, glede na to, kako se je začela sezona, pa še toliko bolj,” tudi nekaj dni po koncu prvenstva ni skrival dobre volje Štromajer, ki je drugo sezono vodil kranjske vaterpoliste.

Začetek sezone dejansko ni obetal. Odšel je Jaša Kadivec, ki je kariero nadaljeval v reškem Primorju in bil z njim tretji v hrvaškem prvenstvu, poslovili so se še nekateri izkušenejši igralci. Pred sezono je bil zaradi operacije odsoten Jaša Lah, nato še Aljaž Troppan, dolgo je bil zaradi službenih obveznosti odstoten tudi Benjamin Popović.

“Dejansko je za nami dolga sezona, saj je večina naših igralcev nastopila na evropskem prvenstvu v Splitu, nato so nas čakale še tekme v evropskem pokalu. Ker je Kadivec odšel na Reko, Lah pa na operacijo, smo sezono začeli z mešanimi občutki. V tiste, ki so ostali, nisem dvomil, vendar nismo imeli širine, poleg tega nihče ni imel konkretnega dopusta, kar me je nekoliko skrbelo. Toda verjeli smo vase, verjeli smo v tiste, ki so bili z nami in kot rečeno, na koncu se je odlično izšlo,” je dejal Štromajer.

Zagotovo se je poznalo tudi vloženo delo, kajti v Kranju od vseh slovenskih ekip največ trenirajo, predvsem pa ves čas s celotno ekipo, saj v njej nimajo tujcev, ki so v drugih sredinah bolj ali manj hodili le na tekme.

“Koliko trenirajo v drugih klubih, ne vem, mi pa treniramo enkrat dnevno, nekaj jih hodi še v fitnes. Prostora, se pravi bazena, imamo manj kot nekateri drugi, saj samo enkrat tedensko lahko treniramo na 30 m, tako da pogojev nimamo ravno najboljših. Bi pa rekel, da imamo vzpostavljen sistem dela, ki traja že nekaj let. Sam sem s temi fanti dve leti, vendar jih je moral že nekdo pred mano nekaj naučiti in tu gre zahvala vsem trenerjem, ki so delali s temi fanti. Mislim pa, da je ena največjih odlik te ekipe, da so fantje med sabo resnično prijatelji, vedno je užitek delati z njimi. Radi trenirajo in želijo si biti boljši in potem ta krog nekakšne kemije vrže ven to, kar se je zgodilo letos. Lani to ni prišlo toliko do izraza, ker smo bili resnično toliko bolšji, letos, ko je bila konkurenca večja, pa toliko bolj. Kranj je še vedno najuspešnejše slovensko vaterpolsko mesto in očitno delamo nekaj prav.”

Velik napredek so v letošnji sezoni spet nakazali v Ljubljani, še večjega v Mariboru, žal pa sta nekoliko v krizi Calcit Water Polo in Koper. Toda ne glede na vse, tudi ta konkurenca spodbuja kranjske vaterpoliste k še bolj zavzetemu delu.

“Seveda. Tudi pred leti, ko smo s Triglavom igrali v Evropi in zmagovali v slovenskem prvenstvu, je bila vedno konkurenca. Enkrat je bil močan Koper, drugič Ljubljana in to se je vedno pokazalo za dobro. Tudi letos je bila Ljubljana skozi vso sezono močna, kar je spodbudilo vse v klubu, da smo delali še več in da smo bili še bolj motivirani. Na ta način tudi mi rastemo in ta konkurenca je več kot dobrodošla. Želim si, da bi se že v prihodnji sezoni priključila Calcit in Koper, ker potem bo to za razvoj slovenskega vaterpola samo dobro.”

V klubu se spogledujejo tudi že s prihodnjo sezono, ko bodo najverjetneje spet igrali v evropskih pokalih. Štromajer ima ob tem zanimivo idejo, ki bi jo veljalo podpreti.

“Že po lanskem evropskem prvenstvu smo se pogovarjali, da bi klubi normalno igrali v obeh domačih tekmovanjih in v AWL, moje razmišljanje pa je, da bi kot reprezentanca igrali v evropskih pokalih pod imenom enega od klubov. Dobro bi bilo, če bi se na ta način vključili tudi v regionalno ligo, saj imamo na bližnjih kvalifikacijah realne možnosti, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo v Izraelu, in če želimo tam narediti več kot v Splitu, bi potrebovali težke tekme. Za reprezentante bi bile te tekme več kot dobrodošle,” je prepričan Štromajer.

V kakšni zasedbi bodo Kranjčani igrali v prihodnji sezoni, bo znano v naslednjih dneh.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.