Slovenska reprezentanca do 15 let v soboto začenja EP v Podgorici

Slovenska vaterpolska reprezentanca do 15 let bo danes zvečer odpotovala v Podgorico, kjer bodo od 8. do 16. julija igrali na evropskem prvenstvu. V skupini F bodo najprej, v soboto, ob 17. uri igrali s Poljsko, v nedeljo, ob 15.40 s Češko in po dnevu premora v torek, ob 10.20, še z Romunijo.

Izbranci Tomislava Gradskega so v dobrih treh mesecih, odkar so se prvič zbrali, naredili velik korak naprej, ali bo to dovolj tudi za kakšno zmago v Podgorici, pa bomo šele videli. Toda če primerjamo njihovo prvo tekmo, 20. marca, v Zagrebu, nato tekme s turnirja v Glivicah na Poljskem v začetku maja in nedavno na turnirju v Dečinu na Češkem, je njihova igra zdaj veliko boljša. Tudi zato so danes v Podgorico odšli dobro razpoloženi.

»Obljubim lahko in vem, da se bodo fantje v Podgorici borili na vsaki tekmi in da bodo dali vse od sebe. Pot, ki smo jo začrtali, je bila obsežna, vložili smo veliko dela, vendar je to edini način, če želimo napredovati. V Dečinu smo igrali dobro, zmotil me je le visok poraz s Slovaško, ko se je odločalo o prvem mestu. Ob koncu polčasa smo zapravili petmetrovko, nato dobili še gol iz protinapada, vendar smo še vedno zaostajali le za tri gole. V preostalih dveh četrtinah smo padli, kar se telesne pripravljenosti tiče, zato smo od vrnitve domov do konca prejšnjega tedna veliko pozornosti namenili telesni pripravljenosti. Dejstvo je, da smo v tem elementu še vedno izpod reprezentančnih norm sodobnega vaterpola. V tako kratkem času je to težko nadomestiti, vseeno pa gremo v Podgorico dobro razpoloženi,« je pred odhodom dejal Gradski, selektor mladih slovenskih vaterpolistov, ki je bil zelo zadovoljen s pogoji za delo v Kamniku.

»Vse pohvale gredo tudi Calcit Water Polu, kajti resnično smo imeli zelo dobre pogoje. Na začetku smo mislili, da bi priprave kombinirali s kranjskim bazenom, vendar za to niti ni bilo potrebe. Prav vsi igralci so napredovali, velik napredek so naredili tudi vratarji. V Kamniku sta z njimi delala Žan Miha Šulek in članski reprezentant Gašper Žurbi, ki je priskočil na pomoč. Pred odhodom v Podgorico smo veliko delali na uigravanju ekipe, razbijanju cone in igri z igralcem več,« je nadaljeval Gradski.

V Podgorici bodo prvi nasprotniki slovenske čete Poljaki, ki so jih na turnirju v Glivicah premagali s 15:5. Sledila bo tekma s Češko in po dnevu premora še z Romunijo.

»Pred odhodom v Podgorico smo imeli video analizo te tekme, prav tako smo si podrobno ogledali tudi našo tekmo s Čehi v Dečinu. Dejstvo je, da igramo zdaj veliko bolje, kot smo v Glivicah, toda tudi Poljaki so zagotovo napredovali. V Glivicah smo bili taktično veliko slabši od njih, mislim, da smo zdaj v tem boljši, priznati pa si moramo, da so Poljaki favoriti. Tekma s Čehi je bila v Dečinu zelo izenačena in nekaj podobnega lahko pričakujemo tudi na EP. Prvi favoriti skupine bodo verjetno Romuni, ki so se na turnirju v Bolgariji, na katerega smo bili vabljeni tudi mi, vendar smo ga morali žal zavrniti, pokazali kot zelo močna ekipa. Uspeh bo vsaka zmaga, toda, zakaj ne bi sanjali, da lahko presenetimo,« verjame v svoje izbrance selektor slovenske reprezentance do 15 let.

Slovenska ekipa bo med mlajšimi v Podgorici, kajti veliko igralcev je letnik 2009, Bine Štromajer celo 2010, kar je spodbudno za prihodnja leta. Kapetan ekipe je Marcel Lipnik, na EP pa bo igrali večina, ki je bilav Dečinu, pridružila pa se jim bosta še Martin Samelis in Nejc Velikanje.

Slovenska reprezentanca na EP v Podgorici

Vratarji: Maj Jenko (Triglav), Luka Špernjak (Ljubljana Slovan), Roman Anufrijev (Branik Maribor).

Igralci: Aljaž Drolc, David Berić, Nejc Velikanje, Luka Vujanović, Bine Štromajer, Martin Samelis (vsi AVK Triglav), Rok Kirasič, Marcel Lipnik (oba Ljubljana Slovan), Miha Dmitrović (Branik Maribor), Vane Brišnik (Calcit Water Polo), Gaj Pencelj (Grafist Koper), Aljaž Šantak (Gorica) in Maksim Z. Gligorovski (Šabac).

Selektor: Tomislav Gradski, pomočnika selektorja: Žan Miha Šulek, Aljaž Pevec.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.